350584 |

| ARÇELİK İsmine Yakışmayan Bayi!
drummer73
[29 Ağustos 2008, 09:00]
Turgutlu Arçelik Özler Ticaret'ten yaptığım 11 klima karşılığı 5550 YTL'lik alışverişte, Cardfinans'ın uyguladığı 4 ay taksit ertelemeli, kredi kartına 9 taksitli satış seçeneğini değerlendirmek istedim.
Klimaların kodlarıyla birlikte adetleri; 2 adet 90001, 7 adet 12001, 1 adet 18001, 1 adet 24001 şeklindedir. Klimaları aldıktan sonra, Cardfinans'ın bu kampanyaya uyguladığı vade farkının 10,39 olduğunu öğrendim. Bu durumda klimaların bu kampanyaya göre satış fiyatı ocak ayında ödenmeye başlayıp, her bir taksiti 680.73 YTL'den 9 ayda toplam 6126.64 YTL olması gerekirdi.
Ancak Özler Ticaret anlam veremediğim bir şekilde bu kampanyada klimaların toplam fiyatının 6450 YTL olduğunu söyledi. Birkaç gün sonra bu 323.36 YTL'lik fiyat farkının ne olduğunu öğrenmek istediğimde, beni tatmin etmeyen dayanaksız nedenler ileri sürdüler. Ben de bunun üzerine satışın iptal edilmesini istedim.
Bana verilen cevap ise bunun söz konusu olamayacağı ve benim klimaları almak zorunda olduğum şeklindeydi. Israr etmem üzerine zor da olsa satışı iptal ettiler. Ancak bana karşı olan tavırları tüm Türkiye'nin güvenini kazanmış bir marka olan Arçelik'e yakışmayacak kadar küstahça idi. Özler Ticaret'in sahibi *** bey aynen şu şekilde bir tavırla “bununla mı uğraşacağız, satışı iptal edin” şeklinde idi.
Bununla mı diye hitap ettiği kişi olan ben, yıllarca Arçelik'in birçok ürününü kullanıyorum. Yakıştıramadığım bana yapılan bu tavrı kınıyorum. Ben kimseden sadaka istemedim. Sadece ortada olan bir yanlışlığı düzeltmek istedim ki daha sonra bir başka Arçelik yetkili satıcısında aynı klimaları, aynı kampanya ile hesaplattığımda, benim ısrar ettiğim gibi, 5550 YTL üzerine yaklaşık 576 YTL'lik vade farkıyla toplam fiyatın yaklaşık 6126 YTL olması gerektiği bana söylendi.
Yaklaşık 450 YTL asgari ücret olan Türkiye'de para kazanmak bu kadar kolay mı? Benden hangi cüretle ekstradan yaklaşık 323 YTL fazla para kestiler? Bunun açıklamasını bile yapamadılar. Tüm Türkiye'ye kendisini kanıtlamış Arçelik gibi bir markayı, bu tip yetkili satıcıların, tüketicilerin gözünde itibarını düşürmesi ne kadar doğru; soruyorum sizlere? % |