ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

ARÇELİK Lcd Televizyonda Ses Var, Görüntü Yok turhank81  [02 Eylül 2008, 09:00]
05. 07.2005 tarihinde Arçelik'ten bir lcd tv aldım. 01. 07.2007 tarihinde ses var görüntü olmamasından dolayı servis çağırdım. Servis geldiğinde görüntü olduğu için servis çalışıyor deyip gitti.

Birçok defa aynı durumla karşılaştım ve bazılarında servisi aradım. Servis gelip tv'ye vurarak sorunu anlamaya çalıştı. En sonunda bir tane kamera aldım. Sorun olduğu zaman kameraya çektim.

Bu defa da sanki lcd tv'ler 3 yıllık üretilmiş gibi biter bitmez daha sık aynı sorunla karşılaşır oldum. Şimdi Arçelik servisi benden düz panelini değiştirmek için 900 YTL para talep ediyor.

Daha önce gelen servisler sorunun ne olduğunu bilmiyorlar mıydı? Neden garantisi bitince sorun bulundu?^^

Arkadaşına Gönder

08.09.2008 turhank81 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN’ dada belirtildiği gibi,

Ayıplı Mal
Madde 4- (Değişik: 6/3/2003-4822/4 md.) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Bu maddede belirttiği gibi hangi standardına veya teknik düzenlemede bir LCD TV ömrü 3 yıldır diye belirtilir, diğer standartlarına göre kullanım ömrü çok az ve gizli ve hileli ayıp söz konusudur, Ürün garanti süreci içerisindeki servislerde sorunun kaynağı görülmeyecek garantisi bitince bulduk 900 ytl verin, düz panel arızası sebep oldu arıza sebebi ise tüplü tv lerdeki gibi tüpü bitmiş ömrü bitmiş olarak bildirilir.

Ayrıca,

Yine kanunda belirtilen Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz maddesi gereğince TV meydana gelen arıza gerek servisleriniz gerekse arızanın oluşum koşullarına baktığınızda tv duvara montesi yani yerinden kıpırdamaması akım kontrollü prizleri ve kaçak önleyici sigortalar göz önüne alındığın ürünün üretiminde kullanılan parçanın arızalı olduğu bu arızanın zamanla ortaya çıktığı aşikardır.

Son olarak ürünün reklamını tüketici yapar bende Arçelik LCD TV aldığımda beklediğim uzun ömrü ve kaliteyi, ayrıca yaygın ve bilgili servisi göremedim, Arçelik firması olarak tam bir hayal kırıklığı olduğunuzu belirtir benden başka kimseninde aynı şekilde canını yakmamanızı 3 yıllık ürünlerinizi satmamanızı rica ederim,

Hakkımı yasal yollar ile arayacağımı belirtir gerekli düzenlemelerden sonra sonuçları buradan tüm sikayetvar.com sitesi ziyaretçilerine bildirmeyi borç bilirim.

06.09.2008

Tüketicimizin başvurusuna istinaden İstanbul Bölge Yöneticiliğimiz tarafından gerekli kontroller yapılarak ürünün garanti kapsamı dışında olduğu bildirilmiş, ücretsiz onarım olamayacağı belirtilmiştir.

ARÇELİK AŞ.
TÜKETİCİ HİZMETLERİ
444 0 888
www.arcelik.com

02.09.2008

İlginiz için teşekkür ediyoruz

Tüketicimizin başvurusuyla ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır

ARÇELİK AŞ.
TÜKETİCİ HİZMETLERİ