ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK'ın İhmali Bana Mal Oldu rondela1  [04 Haziran 2008, 09:00]
03.12.2003 tarihinde, aracımla iş yerime gitmek üzere yola çıkacağım sırada, sitemizin otoparkında park halinde durmakta olan, başka bir araca çarptım. O gün, aracım Axa Oyak tarafından, düzenlenmiş ve ne yazık ki onların güvencesinde olduğunu zannettiğim trafik sigortası ile sigortalı idi.

Polis geldi, kaza raporu tutuldu.Benim aracımın onarımı, kasko şirketim tarafından yaptırıldı.Diğer aracın onarımı yapılarak benim trafik sigortamın bağlı bulunduğu Axa Oyak'a bildirildi.Her şey normale döndü diye düşünürken, 2007 yılının Eylül ayında, evime bir mahkeme çağrısı ulaştı.

Diğer aracın trafik sigortasının bağlı bulunduğu sigorta şirketi, beni ve Axa Oyak'ı, ilgili ödeme yapılmadığı için, dava ediyordu. Sonrasında, 21. 05.2008 tarihinde elime ulaşan bir icra emri ile, davanın sonuçlanarak, 2.187 YTL'lik tutarın tarafımızdan talep edildiğini ve 7 gün içerisinde ödenmezse, adresime icraya gelineceğini öğrenmiş oldum.

Axa Oyak ile yeniden yaptığım görüşmeler neticesinde, tutarın 1.952 YTL'lik kısmının, onlar tarafından ödeneceği,(ki bu benim olayda hiç bir hatam yok)kaza tarihinden, davanın açıldığı tarihe kadar olan süreçte, işlemiş olan faiz olduğu ve benim ödemem gerektiği bilgisi verildi.

İcra müdürlüğüne gittiğimde, daha önce bana söylenen ödeyecek olduğum tutar, yaklaşık 235 YTL iken, baktık ki bu işin birde masrafları varmış.Borç olmuş 490 YTL. süreç içerisinde, Axa Oyak'a defalarca mail göndermiş ve telefon etmiş olmama rağmen, halen bir yetkili, dönüş yaprak özür dileme nezaketini bile göstermedi.

Şimdi, beni suçum olmadığı halde, bu kadar yordukları, üzdükleri ve özelliklede sonsuz ilgisizlikleri için, Axa Oyak'tan, yatırmış olduğum parayı, tarafıma iade etmelerini bekliyorum. Tüketicisini mağdur eden, yaşattıklarını önemsemeyen bir firma, bu günden sonra kim bilir daha kimleri mutsuz ve mağdur edecek!

Arkadaşına Gönder

09.06.2008 rondela1 Bende, Axa Oyak Hukuk Servisinin anlattıklarını anlamayacak değilim, sorunumun Axa Oyak ın unutkanlığı yüzünden, hiç suçum olmadığı halde 490 YTLyi ödememle ilgili olduğunu ve bu paranın tarafıma iade edilmesini talep ettiğimi Axa Oyak yetkililerine ayrıca bildirmiş bulunmaktayım. Ama sanırım bu yetkililer beni anlamamakta ısrarcı...

Axa Oyak
04.06.2008

Sitenize Sayın TOPKARA tarafından yönlendirilen şikayet Hukuk Servisimiz ile değerlendirilmiştir. Şirketimiz ve Sigortalımız aleyhine Ankara 8.Sulh Hukuk mahkemesinde açılan tazminat davası hükmü doğrultusunda, Şirketimize gönderilen ödeme emrine istinaden yapılan hesaplama sonucunda 7 günlük ödeme süresi içinde 1952.00YTL ödeme , 21.05.2008 tarihinde icra Akbank hesabına EFT olarak gönderilmiştir. İcra hesap numaralarının değişmesi üzerine Şirketimize iade gönderilen tutar 28.05.2008 tarihinde yeni hesap numarasına tekrar gönderilmiştir.

Mahkemeler ve ilgili kanunlar sigortalı açısından faiz başlangıcını olayı bizzat yaşaması nedeni ile kaza tarihi olarak kabul ettiği halde sigorta şirketi açısından temerrüde düşme( haberdar olma ) tarihi olarak kabul etmekte yani olayda da mahkeme bu yönü ile hüküm kurmuş ve mahkeme kararı neticesi üzerimize düşen tüm sorumluluğun yerine getirildiği tespit edilmiştir. Mahkemenin verdiği kararın yanlışlığı iddia edilmesi durumunda temyiz edilmesi gerektiği konusunda avukat yönlendirmesi bulunmaktadır. Sigortalımıza konuyla ilgili açıklamaların gönderilmiş olduğunu ayrıca bilginize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı