ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Denizbank

DENİZBANK'ta Yapamadığım Harcama İptali! alperdag  [05 Nisan 2008, 09:00]
Shobbo.com adresli siteden 31.03.2008 tarihinde yaklaşık 1.700 YTL'lik alışveriş yaptım. Alışverişimin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen ürünüm gelmedi ve hiçbir yetkiliye ulaşamadım. İnternetten yaptığım araştırmalar neticesinde ŞikayetVar.com'da onlarca Shobbo.com şikayeti gördüm.

Derhal bankayı aradım ve yardımcı olmalarını, firmaya henüz verilmediyse paranın verilmemesini, çünkü firmanın dolandırıcı bir görüntü çizdiğini söylediğimde bana verilen cevap; beyefendi kendi hür iradenizle alışveriş yapmışsınız, banka büyük ihtimalle paranızı vermez dediğinde şok yaşadım.

O zaman ben de bir internet sitesi kurayım ve herkesi kandırayım. Ne demek yani banka olarak böyle insanlara nasıl kolayca kredi kartından ücret alınabilmesi için kolayca web-order verebiliyorsun. Madem güvenip firmaya bu yetkiyi vermişsin o zaman banka olarak arkasında duracaksın ve beni mağdur etmeyeceksin.

Başka bir banka bu konularda çok duyarlı. Bir arkadaşım fiziki olarak bir markanın bayisine gitti ve alışveriş yaptı fakat ürünü satan adam ertesi gün ortadan kaybolduğunda o banka müşterinin yani arkadaşımın bütün mağduriyetini giderdi. Fakat Denizbank'ta gayet gelişi güzel bir şekilde beyefendi büyük ihtimalle paranızı alamazsınız gibi bir tavırla karşılaştım.

Üzgünüm ama Zorlu Grup bankayı sattıktan sonra Denizbank'ta inanılmaz bir kalite düşüklüğü yaşanmaya başladı. Bu arada yaklaşık 9 senedir bankanın müşterisiyim ve aylık harcama olarak da herhalde % 10'luk gibi iyi bir dilimin içerisinde olduğumu düşünüyorum. Haklının yanında olmak adına bankanın bu yanlışından derhal döneceğini umut ediyorum.%

Arkadaşına Gönder

Denizbank
07.04.2008

Sn. Alper Dağaşar'ın iletmiş olduğu konuya ilişkin olarak kendisiyle görüşülmüş ve gerekli bilgilendirme yapılmıştır.
Bankamız kredi kartı müşterilerinin kendi bilgileri dışında oluşabilecek harcama işlemlerinde çok yönlü güvenlik uygulamaları bulunmaktadır. Bu kapsamda, kart hamilinin harcama alışkanlıklarına uymayan, şifresiz olarak gerçekleştirilen veya internet üzerinden yapılan ödemelerine ilişkin olarak müşterilerimiz işlem gerçekleşme anında bilgilendirilmektedir.
Bu bilgilendirme işlemi saniyelerle ifade edilen sürelerde sms gönderilerek ya da gerekli durumlarda müşteri doğrudan aranarak yapılmaktadır.
Bu kapsamda; müşterimizin internet üzerinden yapmış olduğu bu harcamalara ilişkin kayıtlı cep telefonuna 31 Mart 2008 tarihinde saat 15:03:53'te 868 YTL ve saat 21:07:20'de 884,11 YTL için iki ayrı mesaj gönderilmiştir. Bu mesajlarda, müşterimize kredi kartından yapılan ödemelerin bilgisi dışında olup olmadığı sorularak konuyla ilgili olarak İletişim Merkezimiz'i arayabileceği bilgisi verilmektedir.
Kredi kartı kullanılarak Mail Order veya Web Order yöntemi ile yapılan harcamalarda işlem anında provizyon verilemesi esastır. Aksi halde alışveriş işlemi teknik olarak sonuçlandırılamayacağından Bankalar da gerekli güvenlik önlemleri çerçevesinde üye işyerlerinin taleplerine onay vermektedirler. Bankamız bu onayı verirken aynı zamanda müşterilerini de yapılan harcamaya ilişkin olarak bilgilendirmektedir.
Müşterimizin iletmiş olduğu sorunda Bankamız gerekli tüm güvenlik uygulamaları ve bilgilendirme işlemlerini gerçekleştirmiştir. Yapılan alışverişe ilişkin malın teslim edilip edilmemesi ise Bankamızın kontrol ve takip edebileceği bir husus değildir. Bu nedenle de ürün ya da teslimattan kaynaklanan problemlerde Bankamız sorumlu olmayıp, ilgili firma ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

İyi Günler Dileriz,
Müşteri Memnuniyeti Bölümü