ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Denizbank

DENİZBANK Tarafından Kesilen Yıllık Aidatlar! ertemdin  [11 Temmuz 2008, 09:00]
Kredi kartı için yıllık üyelik aidatı adı altında 30 YTL ücret alınmaktadır. Bu ücrete daha önceki yıllarda mail yolu ve telefon ile itiraz ettiğimde bir şekilde iade edildi.

Bu yılda yine kullanmadığım kredi kartım ve Bonus karta 30 YTL yıllık aidat bedeli kesilmiş, müşteri hizmetleriyle yaptığım telefon görüşmesinde bu bedellerin; [(Bonus puan ve deniz yıldızı kazanımı, indirimden yararlanma, harcama öteleme, taksit ve ilave taksit seçenekleri vb) (sunduğumuz hizmet ve işlemlerimizin müşterilerimize bildirimi ise ekstre gönderimi, mail, faks ve SMS gibi bankamıza maliyet oluşturan kanallarla yapılmaktadır. )] bedeli olarak kesildiğini ifade etmektedirler.

Anlamadığım diğer bir konu da bu hizmetleri sektör olarak reklamlarında bu ve buna benzer hizmetleri zaten verdiklerini ifade ile ilan etmektedirler. Anlamakta zorlandığım diğer konu da bu gibi giderleri maliyet adı altında biz mudilerinden mi talep edecekler?

Yazılı ve görsel basından takip ettiğimize göre bunun gibi kesintilerin yasal olmadığını da biliyoruz. Bu doğrultuda bir sürü emsal kararların olduğunu da biliyoruz. Ayrıca kayıtlarında var kontrol de edebilirler, müşteri hizmetleriyle yaptığım telefon görüşmesinde bunu kendileri de ifade ediyorlar zaten, "geçen yıl iade ediyorduk ama bu yıl alınan karar gereği iadesi mümkün değil" sizler nasıl tek taraflı karar alarak bir yıl iade ediyorsun diğer yıl itiraz edildiğinde iade etmiyorsun?

Hangi kanunun hangi maddesi gereğince tek taraflı karar alabiliyorsunuz? Bir yıl iade ediyorsunuz bir yıl tek taraflı olarak iade etmiyorsunuz. Varsa böyle bir tek taraflı alınan kanun ben bilmiyorum, lütfen bana da kanun maddesini söyler misiniz?%

Arkadaşına Gönder

18.07.2008 ertemdin Denizbank müşteri hizmetleriyle yaptığım bir dizi telefon görüşmesinde, Denizbank Bonus kartımdan bu yıl kesilen 30 YTL yıllık aidat bedelinin yarısı olan 15 YTL yi kartıma iade ettiler, 15 YTL iade edilmedi.

Aynı büroda yanımda çalışan arkadaşın da aynı kartı var o da itiraz etti ama onun yıllık aidat ücretini iade etmediler. Buradan şunu anlıyorum ki hiçbir yasal dayanağı olmayan kesintileri mudilerden kesiyorlar ve kafalarına göre veya mudisine göre iade ediyorlar veya iade etmiyorlar.

Ekstrede fark etmeyip itiraz etmeseydim ne olacaktı? Bu bedel benden haksız olarak tahsil edilecekti. Yıllık aidat olarak benden kesiyorsan bu senin banka olarak kanuni hakkınsa, itiraz edildiğinde neden iade ediliyor?

Bu kadar sorunun ve anlam veremediğim olayların sonunda iade edilmeyen 15 YTL yıllık aidat bedelinin de iade edilmesini istiyorum.% 329539

Denizbank
11.07.2008

Sayın Ertem Dinçer'in iletmiş olduğu şikayet hakkında ;

Kart aidat ücreti senede bir kere olmak üzere tüm DenizBank kredi kartlardan tahsil edilmektedir. Bu ücret, tüm dünya ve ülkemizdeki bankalardaki standart bir uygulama olup Bankamızın kart hamilleriyle karşılıklı olarak imzaladığı sözleşmeler kapsamında alınmaktadır.

Bilindiği gibi kart ile yapılan alışverişlerde, müşterilerimize çeşitli özelliklerde kampanya imkanları sunulmaktadır. (Bonus puan ve deniz yıldızı kazanımı, indirimden yararlanma, harcama öteleme, taksit ve ilave taksit seçenekleri vb.) Sunduğumuz hizmet ve işlemlerimizin müşterilerimize bildirimi ise ekstre gönderimi, mail, faks ve sms gibi Bankamıza maliyet oluşturan kanallarla yapılmaktadır.

Kart aidat ücreti, tüm bu kampanya ve işlemler nedeniyle oluşan maliyetlerin cüzi bir kısmının kredi kartlarına yansıtılmasıdır.

Konuya ilişkin olarak müşterimiz ile görüşülmüş ve kendisine gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

DenizBank A.Ş.
Müşteri Memnuniyeti Bölümü