ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ Keyfince Teminat Tutarını Arttırmış Nötruno06  [05 Temmuz 2008, 09:00]
2007 yılı Temmuz ayında evimi Garanti Sigorta'dan sigortalattım. Teminat tutarı 45000. -YTL ödeyeceğim prim 10 taksitte toplam 148.70. -YTL idi.

2008 Haziran ayında tarafıma ulaşan, yenilenen sigorta poliçesine göre teminat tutarı enflasyon oranında %15 arttırılarak, 51750. -YTL'ye yükseltilmiş, ödenecek prim miktarı hasarsızlık indiriminden sonra, %24 arttırılarak 184, 54. -YTL'ye yükseltilmiş, taksit tutarı da 10 aydan sekiz aya düşürülmüştür.

Konu ile ilgili olarak 04.07.2008 tarihinde saat 10:35'te 4440336 numaralı telefondaki müşteri hizmetlerinden bir yetkili, adından Ankara Kuzey Anadolu Bölge Müdürlüğü'nden bir yetkili ve tekrar 11:04 civarı müşteri hizmetlerinden biri ile görüşmemizde rakamlara müdahale edemedikleri, genel müdürlüğün rakamları tespit ettiği ve yenilenen poliçenin iptali için yazılı başvurmam gerektiği tarafıma söylenmiştir. Buradan şikayet ediyor ve soruyorum;

Benim onayım olmadan, memnun da olsam poliçeyi nasıl yenilersiniz? Yenilediğiniz poliçeyi internet hesabım, sigorta poliçelerim kısmına nasıl eklersiniz? Taksitleri kredi kartıyla ödenen bir poliçe için nasıl onayım olmadan, kredi kartımdan tahsilat yapmayı düşünürsünüz?

Müşteri hizmetleri nasıl ses kayıt sistemi olmasına rağmen "yenilenen poliçeyi iptal edin" talimatıma uymaz? telefon talimatı ile yaptırdığım, yenilenmesi için hiçbir talimat vermediğim bir sigortanın iptali için nasıl yazılı talimat göndermemde ısrar edersiniz?

%15 enflasyon primi eklenen teminat bedeli için nasıl hasarsızlık indiriminden sonra %24 prim artışı istersiniz? Bu durumda hasarsızlık indirimi hariç prim artışı neredeyse %50 olmaktadır. Bunu neye göre hesaplarsınız?

Diyelim ki ülke risk primi arttı. Nasıl olur da bankanız üst yönetimi, patronunuz ve grubunuz kanalları ülke şartlarını "mükemmel" göstermeye devam eder? Bu etik midir, adil midir, dürüst müdür? Doğru bilgi her insanın hakkı değil midir?^^

Arkadaşına Gönder

07.07.2008 Nötruno06 Garanti Bankası Genel Müdürlük' ten 05.07 tarihinde ilk aramalarında görüşemedik, 2. aramalarında görüştük. Şikayetime konu olan yenilenen poliçenin iptal edileceği, eğer kredi kartımdan tahsilat olursa kendilerine başvurmam istendi. Prim bedellerinin genel müdürlükçe belirlendiği bu konuda ellerinden birşey gelmediği ve sebebini bilmedikleri belirtildi. Ayrıca 05.07 tarihinde cep telefonuma gönderilen mesaj ile şikayetimin kendilerine ulaştırmam nedeni ile teşekkür edilerek, çözümden memnun isem "E"-Evet, memnun değilsem "H" -Hayır olarak, ücretsiz olarak yanıt vermem istenmiştir. Kendilerine verdiğim yanıt "H"- "Hayır memnun olmadım" olmuştur. Memnun olmamamın nedeni;
1. Kimse sigortasını her yıl iptal ettirip yeniden sigorta şirketi aramak için yaptırmaz.
2. Neden primin, teminat %15 artmasına rağmen, %24 hemde hasarsızlık indirimi uygulanmasına rağmen arttığı açıklanmamıştır.
3. Neden risk primleri bu kadar artarken ülkenin ekonomisinin günlük güneşlik olduğu propagandasının yapıldığı açıklanmamıştır.
4. Neden dürüst davranmayıp, üç kağıtçı mantığı ile davrandıklarını açıklamamışlardır.

Bu nedenle sonuçtan memnun değilim. Saygılarımla.

Garanti Bankası
05.07.2008

Sayın Şeref Özel'in şikayeti hakkında,

Müşterimiz ile görüşülerek, 1068823 nolu Ev Yangın Sigortası prim ödemeleri konusunda detaylı bilgi verilmiş ve talebi üzerine poliçesinin iptali yapılmıştır.

Saygılarımızla,

T.GARANTi BANKASI A.Ş .