ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ Tarafından Habersiz Çekilen Sigorta Poliçesi! kcanbaz  [04 Ağustos 2008, 09:00]
Geçtiğimiz yılda Garanti Bankası şubesinde hesap açmaya gittiğimde hesap açılması için hesap açma-işletme bedeli karşılığında bir sigorta poliçesi almam gerektiği söylenmişti ve ben bunu çağrı merkezini arayarak doğrulamıştım. Bana verilen bilgi Garanti Bankası'nın hesap işletim ücreti yerine zorunlu sigorta poliçesi yaptırdığı ve bunun olağan olduğuydu; karşılığında ise hesap işletim ücreti alınmadığıydı.

Bu sene internetten hesap özetlerini incelerken hesap işletim ücreti ile beraber bir de ayrıca poliçe ücreti kesildiğini fark ettim. Açıkçası tamamen gerçekdışı söylemler ile gerek şubeden gerek çağrı merkezinden bu poliçeyi başka türlü hesap açılamaz şeklinde dayatmışlar ve hiç haberim olmadan hesaptan kesintilere gitmişler. Eğer aktif olarak kullandığım bir banka olsa bu ardı arkası kesilmeyen kesintileri fark etmeyecektim bile.

Kesintiyi görür görmez Garanti Bankası'na ait olan haklı müşteri hattını arayıp yaklaşık 20 dakika telefonda bekletildikten sonra sigorta ile biz ilgilenmiyoruz diyerek beni başka bir numaraya yönlendirdiler. Orada da yaklaşık bir 10-15 dakika bekledikten sonra ve niye bu kadar mükemmel bir sigortayı istemediğimi anlattıktan sonra 2 gün önce ödemesi yapılmış poliçemi iptal ettirdim. Fakat bu sefer de hesabımı kontrol ettirdiğimde ödemenin geri dönmediğini fark ettim.

Olaylar zinciri, yanlış bilgilenme değil yanlış bilgilendirme olduğunu, bunun ise hiç etik bir davranış olmadığı göstermekte. Bu konuda Garanti Bankası'nın hiç iyi niyetli olmadığını düşünmekle birlikte bu kadar kişiyi mağdur eden bir bankanın artık bazı yasal yaptırımlar ile yüzleşmesi gerektiğini düşünüyorum. %

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
04.08.2008

Sayın Alper Kağan Canbaz ‘ ın şikayeti hakkında ,

Müşterimiz ile görüşülerek , birimimize iletmiş olduğu poliçe ile ilgili şikayetinin ardından poliçenin iptal edilmiş ve prim iadesinin yapılmış olduğu iletilmiştir.

Saygılarımızla,

T.GARANTi BANKASI A.Ş .