GARANTİ'nin Her Müşterisine Ekstre Yollayarak Talep Ettiği BSMV Ücreti!
jynxcello
[18 Temmuz 2008, 09:00]
Garanti Bankası, diğer bankalardan farklı bir şey yaparak bir ilke daha imza attı. Kendi bankasının ATM kartını kullanan müşterilerine, yani bankasında hesabı olan her müşteriye, (kullanıcıya sorulmadan, müşteri isteği dışında) ATM kart ekstresi göndererek, BSMV ücreti adı altında -bana iki ayda bir geliyor ama kafasına göre takıldığı zamanlar da oluyor- kendisine 2 YTL ile 3,50 YTL arasında değişen bir para transferi yapıyor.
Eğer hesabınızı benim gibi sık sık kontrol eden biri değilseniz ve bankada da para bulundurmuyorsanız, sizden kesilen tutar eskilere düşüp, bir de ondan faiz alınabiliyor. Diyeceksiniz ki 2 YTL'den alınan faizle ne olacak? Benden 2 YTL -ya da artık kimden ne kadar alınıyorsa-, ondan bundan 2 YTL ile millet zengin oluyor.
Garanti Bankası hakkında daha önce de şikayette bulunmuştum fakat hiçbir çözüme varamadığımız gibi bu sitede sorunum çözümlenmiş gibi gösterildi, bir de üzerine ben azar işittim. Ama artık sabrım taştı. Ben artık bu bankaya değil para yatırmak, önünden bile geçmeyi düşünmüyorum. Bütün hesaplarımı da bir an önce kapatıp kurtulmam gerektiği kanısındayım. %
Tek hesap, Kredili mevduat hesabı olup cari hesap şeklinde işleyen bir hesaptır. Türk Ticaret Kanunu'nun cari hesap ile ilgili 92. maddesine göre, ekstreler her ay Bankamızda kayıtlı olan iletişim adresine gönderilmekte ve gönderim masrafı alınmaktadır.
Türk Ticaret Kanunu'nun cari hesap ile ilgili 92. maddesi, "mukavele veya ticari teamul ile muayyen hesap devreleri sonunda, cari hesabın kapatılması ve zimmet ile matlup kalemleri arasındaki farkın tesbit edilmesi lâzim gelir. Hesap devresi hakkında mukavele veya ticari teamul yoksa her takvim yılının son günü taraflarca hesabın kapatılması günü olarak kabul edilmiş sayılır. Tesbit edilen bakiyeyi gösteren cetveli alan taraf, aldığı tarihten itibaren bir ay içinde noter marifetiyle veya taahhutlu bir mektupla veya telgrafla itirazda bulunmazsa bakiyeyi kabul etmiş sayılır".
Yukarıda bahsedilen kanun maddesine istinaden hesabınızın ekside olduğu aylar için ekstre gönderimi zorunludur.
Müşterimiz ile görüşülerek yukarıdaki bilgiler detaylı olarak iletilmiştir.
Saygılarımızla,
T.GARANTi BANKASI A.Ş .
HAKLI MÜŞTERİ HATTI
444 0 338
18.07.2008
Sayın Selen Ersaraç ' ın şikayeti hakkında ,
Müşterimiz konu hakkında aranmış olup, müsait olmadığından dolayı görüşülememiştir. Müşterimiz ile görüşüldüğünde konu hakkında bilgi verilecek ve siteye bilgilendirme yapılacaktır.
Saygılarımızla,
T.Garanti Bankası A.Ş.