335759 |

| GARANTİ Kullanmadığım Kartımı Hesap İle Birlikte Kapattı!
ferrum
[31 Temmuz 2008, 10:35]
Elimde üniversite öğrencisi olduğum yıllarda bin bir gayretle, hatta üniversite şenliklerinde zorla verdikleri Bonus kontör kartım bulunmakta. Üzerinde müşteri numaram gibi bilgiler de yazmakta. Ama yüklü bir para aktarma işlemi için kart numaramı verdiğim kişi bana aynen şunu söyledi, senin kart numaran geçersiz.
Garanti Bankası'na yatması paranın benim de işime gelecekti çünkü yurt dışından gelen EFT'lerden komisyon kesmediğini duymuştum. Ben de tabii o sinir ile 10 yıldır kullandığım ve uzun süredir işlem yapmasam bile hesabımı kapatmayan, bununla da yetinmeyip ara sıra adresime hediye bile yollayan Türkiye'nin bir numaralı bankasının ıban numarasını verdim.
Bunun üzerine 4440334 numaralı bankanın hattını aradım. Kart numaramı tuşladım şifre almak için fakat kartınız kullanıma kapalıdır diyerek müşteri temsilcisine aktardı sistem. Müşteri temsilcisi tam tamına 6 tane güvenlik sorusu sordu 28 Temmuz saat 18.33 civarı. En fazla 2 soru yeterli olmalı bence. Sonuçta güvenlik cevaplarının 2'sini bilen hepsini bilir.
Sonra unutmadan adımı soyadımı bile sordu. Sanki kart numaramı söyledikten sonra ekranlarında çıkmıyormuş gibi.
Bana söylediği 2005 yılında öğrenciyken aldığım bu kartın hesap ile birlikte kapatıldığı ve bununla birlikte yeni kart için telefondan başvuru yapamayacağım, aynı zamanda istersem en yakın şubeye gidip tekrar hesap açtırıp tekrar kart başvurusunda bulunmam gerektiğiydi. Yani 50.000 tane işin arasında hiç işim yokmuş gibi bir de Garanti Bankası'nın şubesini bile bilmediğim kartını açtırmak için bankaya gitmem gerektiği, üstelik hesabımı benim haberim olmadan kapatan bir bankanın şubesine kadar gitmek gerçekten gurur meselesi yapılacak bir iş.
Buradan duyarlı tüketicilere sesleniyorum, böyle bir banka ile çalışmak ister misiniz? Müşteri temsilcisine söylediğim en son cümle ise tekrar asla bankanız ile çalışmayacağım ve duyarlı tüm tüketicilere bu başımdan geçenleri söyleyerek bir bankanın hizmetlerini tanıtmak olacaktır oldu.
Bir de bu kartı işe yaramayacaksa kırıp atabilir miyim diye sordum. Müşteri temsilcisinden güzel bir cevap geldi, tabii ki kırıp atabilirsiniz. % |