ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ Tek Hesap Mağduriyetim! levanten  [21 Ağustos 2008, 09:00]
Garanti Bankası Sivas şubesinden 17.04.2007'de 18 ay vadeli olarak 3.000 YTL kredi almıştım. 7. taksitten sonra Sivas şubesine giderek kalan borcumu öğrendim ve 1.800 YTL ödeme yaparak borcumu 10 ay erkenden ödedim (29.11.2007). O ay içinde adresime 'tek hesap özeti' gelmeye başlamıştı. Son borç ödemem sırasında memura bunun ne olduğunu sordum ve gecikmeli ödeme yapıldığında para aktarımı yapıldığını, 1 veya 2 taksitimi geç ödediğimden buradan para aktarımı yapıldığını söylediler.

Bu hesapta borcum olmadığını da öğrenerek bankayla ilişkimin kesildiğini düşündüm (bu hesaptan kendi irademle hiç para kullanmış değilim). Ancak izleyen aylarda da tek hesap özeti gelmeye devam etti. Konuyu önemsemedim. Sonunda Temmuz ayı başlarında noterlik kanalıyla ihtarname geldi. Bu ay başında ise ilgili şubeye gittim. 3 saat bekledikten sonra (aşırı kalabalık bir şube) yalnızca hesap hareketlerini gösteren bir bilgisayar çıktısı alabildim. İnanın aşırı kalabalık nedeniyle, her biri iyi niyetli olan memurlara sorunumu anlatamadım ve bu belgeden de hiçbir şey de anlayamadım.

350 YTL civarındaki tek hesap borcumun yarıya yakınını bugün ödedim. Kalanını ise en geç 3 hafta içinde ödeyeceğim. Buradaki sorun; kredi hesabıma dayalı olarak, iradem dışında bir 'tek hesap' adlı bir hesabın açılmış olmasıdır.

İkincisi ise, hesabımı kapattığımda aldığım yanlış yanıt olmuştur. Bu kadar küçük bir para nedeniyle hem mahcup oldum ve hem de mutlaka bankaya birçok iş çıkartmış oldum. Banka yetkililerinin tatmin edici bir yanıtını bekliyorum. Zira şubeden kalabalık nedeniyle bilgi almak neredeyse imkansız durumda. Sonuç ne olursa olsun, 3 hafta içinde kalan borcumu da ödeyeceğim ve bir daha Garanti Bankası şubesinin önünden bile geçmeyeceğim. %

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
21.08.2008

Sayın Levent Üredi ‘ nin şikayeti hakkında ,

Müşterimiz ile görüşülerek , Tek hesap bakiyesi hakkında detaylı bilgi verilmiş ve ilgili tarihte yapmış olduğu ödemenin kredi toplam tutarını kapatmamış olduğu ve bu sebeple Tek hesaptan kredi taksiti ödemesi yapılmış olduğu bildirilmiştir.

Saygılarımızla,

T.GARANTi BANKASI A.Ş .