352049 |

| GARANTİ BANKASI İptal Ettiğim Kartın Üyelik Ücretini Vermedi
kroko
[01 Eylül 2008, 09:00]
Ağustos ayında 1 senesi dolan Garanti Bankası Flexi kartımın üyelik ücretinin 50 YTL olduğu konusunda bir bilgilendirme e-maili aldım. Ertesi gün (3 Ağustos) müşteri hizmetleri'ni arayarak bu bedeli ödemek istemediğimi, bu nedenle kartımı iptal etmek istediğimi söyledim.
Müşteri temsilcisi bana prosedür gereği 7-10 gün içerisinde kartımın iptalinin onaylanması için aranacağımı söyledi. Hiçbir şekilde iptalle ilgili olarak aranmadığım gibi birkaç gün sonra zaten 50 YTL ücretin hesabımdan kesilmiş olduğunu fark ettim. Tabii ki müşteri temsilcisi bana bu bilgiyi verme gereği görmeden kartımı iptal etmişti.
Haklı Müşteri Hattı'nda yaklaşık yarım saat bekledikten sonra konuyu ilettiğim bayan, bana kart ücreti çekildikten sonra alışveriş yapmış olduğum için bana bu ücretin iade edilemeyeceğini söyledi.
Alışveriş yapmamam gerektiğini nerden bileceğimi sorduğumda ise "müşteri temsilcisi arkadaşımıza sorsaydınız söylerdi" gibi tuhaf bir cevap aldım. Bu bayan vasıtasıyla Garanti Bankası beni üyelik ücretleri ve iptal uygulamaları konusunda hiçbir şekilde bilgilendirmediği gibi, özellikle arayıp sormadığım için de suçlamış bulunuyordu.
Bununla da yetinmeyerek hazır üyelik ücretimi ödemişken kartımı bir sene daha kullanıma açtırmayı düşünüp düşünmeyeceğimi dahi sordular.
Bu cevapların beni tatmin etmediğini, konuyu iletebileceğim başka bir yetkili merci olup olmadığını sorduğumda ise aynı bayan "burada yetkili benim. Benim de size bu konuda yardımcı olabileceğim bir nokta bulunmuyor. İsterseniz tüketici haklarına başvurabilirsiniz. " dedi.
Daha sonrasında Garanti Bankası web sitesi üzerinden de ilettiğim aynı şikayetime hiçbir şekilde geri dönüş alamadım. Garanti Bankası'nın son derece yanlış kart üyelik ücreti bilgilendirmesinin yanı sıra, müşteri temsilcileri kanalıyla bir o kadar da yanlış bir kurumsal iletişim örneğini sergilediklerini bu vesileyle gözlemlemiş bulundum.
Bana bu konuyla ilgili olarak çözüm içeren bir dönüş yapılmadığı müddetçe de hiçbir şekilde Garanti Bankası ile çalışmak niyetinde değilim. ^^ |