359387 |

| GARANTİ ATM'si Kartsız İşlemlerde Sıkışan Para ve Sonrası!
hearme
[15 Eylül 2008, 09:00]
13.09.2008 tarihi saat 11.00 civarı Ankara Bilkent Real alışveriş merkezi içindeki paramatik'ten Nesine hesabıma para yatırmak istedim (her zaman yaptığım gibi). Yatırmak istediğim para "para yatırma" kısmında sıkışıp kaldı ve ana menü'ye geldi ekran.
Tekrar para yatırmaya çalıştığımda ise para yatırma kısmında para sıkıştığı (kendi param yani) ve başka bir paramatik'ten denemem gerektiği yazdı. Hemen Real'deki ilgili görevliye durumu anlattım; onlar da kendilerinin bir şey yapamayacaklarını ve müşteri hizmetlerini aramam gerektiğini söylediler.
Hemen paramatik'in üstünde yazan "444 0 333" ü aradım. İlgili biri ile görüşmem imkânsız gibi görünüyordu çünkü hangi menüye geçersem geçeyim sadece önceden tanımlanmış işlemleri yapabiliyordum ve ilgili birine ulaşamadım dakikalarca. Hemen bir arkadaşımı arayıp internet sitesine girmesini ve başka numara bulmasını istedim. "444 0 338" şikâyet hattını bildirdiler. Hemen orayı da aradım ama en az 5 kez aramama rağmen telefon bağlanmıyordu, uzun uzun çalıp kapanıyordu.
Dışarıda işlerim olduğu için arkadaşıma benim yerime aramasını ve durumu anlatmasını istedim. 2 saat içerisinde en az 20 kez aramasına rağmen bir türlü müşteri temsilcisine ulaşamadığını, çünkü o aşamada hep Garanti Bankası'nın kredi kartı numarası istediğini söylediler. Bu sefer başka birilerini arayıp Garanti Bankası kredi kartı numarası ve şifresine ulaştım. Eve gelir gelmez "444 0 333"ü aradım ama gerçekten ilgili birime ulaşmak imkânsız gibiydi.
Bu sefer kayıp çalıntı kart bildirimini seçtim ve hemen açtılar telefonumu. Kartımın çalınmadığını çünkü Garanti Bankası'nda kartım olmadığını ve durumu izah ettim. telefonda kişi "444 0 333"ü aradıktan hemen sonra "343*"ı tuşlamam gerektiğini söyledim. İlgili kişiye Garanti Bankası'nda hesabım ve kartım olmadığını ısrarla söylememe rağmen sorun olmayacağını söyledi. Ama iyi ki arkadaşımdan kredi kartı numarasını ve şifresini almışım. "444 0 333"ü arayıp "343*"ı tuşladıktan sonra hemen müşteri temsilcisine ulaştım.
Durumu izah ettim ve yatırdığım paranın 1–2 işgünü içerisinde iade edebileceklerini söylediler. Ancak kartsız işlem yaptığım için para iadesinin bir kredi kartına veya hesaba yapılabileceğini iletti. Ben de arkadaşımın kartına yapabileceklerini söyledim. % |