362889 |

| GARANTİ Hatasını Kabullenmiyor
mirani
[23 Eylül 2008, 09:00]
Bir banka var, adı Garanti. Güya Türkiye'nin en büyük ve en güvenilir bankalarından biri. Modern bankacılık yaptığını ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu iddia ediyor. Modern bankacılık yaptığından şüpheliyim; ancak modern mağduriyet yaptığından hiç şüphem yok.
Bir düşünün "sanal bankacılık" "sanal kart" gibi cafcaflı, afili hizmetler sunduklarını söylüyor ve saf, temiz müşterilerini "hizmet" dedikleri bu alana çekip "hezimet"e uğratıyorlar; zira onlar mağduriyet.
Garanti Bankası müşterisiyim. Shopmiles kredi kartıma bağlı Shop-Miles sanal kartımın Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarına ait harcamalarımın hesap kesim tarihinden sonra asıl karta devredilmesi gerekiyordu; ancak devredilmedi.
Sanal kartıma ekstre düzenlenmiş olup 3 ay buyunca da tarafıma hiçbir şekilde borcumun olduğu bildirilmedi. Tâ ki 02 Eylül 2008 tarihinde Garanti Bankası'nın bana gönderdiği bir e-postadan öğrendim ki faizi ile birlikte 287.56 YTL borcum var ve hesaplarım geçici olarak kapatılmış.
Bu e-postayı aldıktan sonra Garanti Bankası internet şubesinde ilgili hesabımın bilgilerini araştırdım. Sonuç olarak 3 ay buyunca sanal kartıma ait harcamalarımın asıl karta devredilmediğini tespit ettim.
Bu durumu 4440333 müşteri hizmetleriyle paylaştım. Araştırılması için form oluşturdular. Ancak 10 gün sonra tarafıma açıklama yapıldı. Aynı zamanda yazdığım dilekçeyi Edirne Keşan Garanti Bankası şubesinin faksına gönderdim.
Bu süre zarfında onlarca kez 4440333 ve 4440338 numaralarından müşteri hizmetlerini aradım. sürekli bana aynı şeyler söyleniyordu :”ilgili birime aktarıldı, araştırılıyor, çözülünce tarafınıza bilgi verilecektir” vs.
En son müşteri hizmetlerinden beni aradılar. Bankanın hatalı olmadığını ve uygulanan faiz için bir şey yapmayacaklarını, faizleriyle birlikte tüm ücreti ödememi istediler. Müşteri temsilcisine sanal kartların işleyişiyle ilgili birkaç soru sordum.
Bana, sanal karttan yapılan harcamaların dönem donunda asıl karta devredilmesi gerektiğini söyledi, ki ben de öyle biliyordum.
Bu teyidi aldıktan sonra bu sorunun müsebbibinin banka olduğu, dolayısıyla tarafıma yüklenen faizin haksızca olduğu ortaya çıkmıştır. ^^ |