329281 |

| ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK’ten Tazmin Edilmeyen Hayat Sigortalı Kredi
sohoko
[17 Temmuz 2008, 09:00]
Babam 05.06.2008 tarihinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vefat etmeden 3 hafta önce İzmir Karşıyaka İş Bankası Nergis şubesinden 5.000 YTL tutarında Anadolu Hayat Sigorta güvenceli kredi çekti.
Babamın vefatından sonra kredi tazmini için bankanın istediği tüm belgeleri temin ettik. Bir kaç gün sonra bankadan arayan görevli, kredinin sigorta şirketi tarafından tazmin edildiğini fakat gecikme faizi ve erken kapama faizi adı altında 130 YTL'nin tarafımdan ödenmesi gerektiğini belirtti.
Ben faiz olayına itiraz için Anadolu Hayat İzmir bölge müdürlüğü yetkilisi ile görüştüm. Kendisi bana çok kaba bir şekilde davrandı. Bu konu bizi ilgilendirmez dedi. Kendisini şikayet edeceğimi söyledim ve telefonu kapattım.
Bu görüşmeden 2 gün sonra tazmin edilen kredi bir anda geri çekildi. Ben faiz borcunu bankaya yatırmaya razı olmuşken bu bilgiyle bir anda büyük bir şoka uğradım. Tazminin geri çekilme bahanesi de babamın ölmeden önceki sağlık durumuyla ilgili belgelerin bizden talep edilmesiydi.
Madem bu belgeler lazımdı neden önceden istenmedi? Önce tazmin edilen kredi neden yetkili ile aramda geçen küçük bir tartışmadan sonra geri çekildi?
Lütfen bu konunun çözüme kavuşması için gerekli girişimleri başlatın. Zaten büyük bir acı yaşayan biz aile fertlerini daha fazla mağdur etmeyin. ^^ |