220857 |
| ADIDAS Hasarlı Ayakkabıya Fişi Olmadığı İçin Bakmadı
safaksaylam
[16 Ekim 2007, 09:00]
Ben yaklaşık 6 ay önce Adidas marka bir ayakkabı aldım. Daha bugün kenarları açıldı ve yırtıldı. Bunun üzerine aldığım yere götürdüm, yanımda fişim olmadığı için yardımcı olamayacaklarını söylediler. Bu kadar saçma bir neden olabilir mi?
Burada buna benzer bir sürü şikayet yazısı gördüm. Adidas fişi olmayan müşterilerinin hasarlı ayakkabılarına bakmıyor. Bize bu konuda alırken gerekli ve yeterli uyarı yapılmıyor. Zaten böyle bir kuralın geçerliliği bile bir firmanın müşterisine değer vermediğinin bir kanıtıdır.
Şimdi bu yazımın üzerine Adidas'tan şu şekilde bir cevap gelecek:
"24/04/1996 tarih 22620 sayılı resmi gazetede yayınlanan 54 no lu kdv genel tebliğinin b bendi uyarınca satış fişi veya faturası ibraz edilmeyen ürünlerle ilgili herhangi bir işlem yapamayacağımızı üzülerek bildirir, satın almış olduğunuz ürünlerle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadığınız durumlarda mağdur olmamanız için ilgili ürüne ait satış fişi veya faturasının orjinalini veya nüshasını saklamanız gereğini bir kez daha hatırlatır ve spor dolu günler dileriz.
Saygılarımızla
Adidas müşteri hizmetleri"
Sakın bana bu şekilde saçma bir cevap atmayın. İstemiyorum. Ben böyle bir kanunu yürürlüğe koymanızı da çok tüketici düşmanı bir davranış olarak görüyorum. Bundan sonra Adidas'tan ne bir şey alacağım, ne de bir tanıdığıma aldıracağım. Bu durumu da olabildiğince insanın duyması için elimden geleni yapacağım.^^ |