347182 |

| BANK ASYA Kredi Kartıma Geri Ödemeyi Yapmıyor!
cemabay
[22 Ağustos 2008, 09:00]
27.07.2008 tarihinde Weblebi.com isimli firmadan Bank Asya kredi kartı ile 1.556,95 YTL'lik külçe altın siparişi vermiştim. Malum Weblebi kapandığını iflas ettiğini ilan ederek 100'lerce kişiyi mağdur etmiştir. Bu mağduriyet kamu oyunada açıklanmıştır.
Weblebi'nin ürünleri göndermediğini Bank Asya'ya, kredi kartı harcama itiraz dilekçesi yazarak 05.08.2008 tarihinde gönderdim. 3 defa telefon açtım. 09.08.2008 tarihinde yine bir dilekçe yazarak bir belgede gönderdim. Aradan 15 gün geçtiği halde halen daha kredi kartıma geri ödeme yapılmadı. Ödeme günü yaklaşıyor. Tutarı ödemek zorunda bırakılıyorum. Aradığımda 30-60-90 günde sonuçlanır deniyor.
Aynı gün (05.08.2008) başka bir bankanın kredi kartı itiraz dilekçesini, yine Weblebi (Pro-Net İnternet) için 2 alışverişim dolayısı ile itiraz etmiştim. Diğer banka 7 günde sonuçlandırarak, 2 alışveriş tutarını da kredi kartıma çok hızlı bir şekilde iade işlemini gerçekleştirdi.
Weblebi.com'un iflas ettiği açıkça belli iken bir çok müşteriyi mağdur ettiği belli iken, itiraz sonuçlandırması neden 30-60-90 gün sürüyor ki? 2 adım ötenizde Weblebi.com. isteyin belgeleri, 7 gün de süre koyun, göndermeyince de kredi kartına geri ödeme yapın. Bu işi diğer banka 7 gün içinde yapıyorsa diğerleri de yapabilir.
Bank Asya'dan, Weblebi.com'dan 27.07.2008 tarihinde yaptığım ve gönderilmeyen 1.556,95 YTL'lik sipariş tutarını son ödeme tarihi olan 25.08.2008 tarihinden önce kredi kartıma geri ödemesini talep ve rica ediyorum. % |