ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

DemirDöküm

DEMİRDÖKÜM Kalorifer Kazanım Isıtmıyor bakırcı  [30 Ocak 2008, 09:00]
Bundan yaklaşık 2 ay önce, kullanan bazı arkadaşların tavsiyesine uyarak, Demirdöküm Solitech serisi 60.000'lik bir kalorifer kazanı ve 17m petek aldım. 2 katlık tesisatımı kurdurdum. Alt kat 80, üst kat 140 metrekare. Fakat kazanı ilk yakmaya başladığımızdan bu yana kazanın ısısını bir türlü yükseltemedim.

Fanı açıp baca ayarını düşürsem bile 60-65 dereceyi geçemedim ve bir problem olduğunu düşünmeye başladım. Bunun üzerine diğer arkadaşlarımda olan 40.000'lik kazanları gezmeye başladım. Arkadaşım da 2 kat ısıtıyor, 16m petek ve Solitech 40.000'lik kazan kullanıyor. Oraya gittiğimde kazanın ısısı 58 dereceydi.

Kazanın alt kapağını 1-2 santim araladı ve beklemeye başladık. Daha 7-8 dakika olmuştu ki kazan göstergesi 68 dereceyi gösteriyordu. Tabi ben bunu görünce benim 60.000'lik kazanımda kesin bir problem olduğunu anladım. Önce servis çağırmayı düşündüm. Fakat tesisatçımı çağırıp önce tesisatımı kontrol ettirmek sonra servisi çağırmak daha mantıklı geldi.

Tesisatçım (ki aynı zamanda diğer arkadaşımın tesisatını da o yapmıştı) tesisatta herhangi bir problem olmadığını, her peteğin gidiş ve dönüşleri farklı olduğu için hepsinin ısısının aynı olduğunu, bunun kazanla ilgili bir problem olacağını söyledi. Çünkü petekler ısınıyor fakat kazanın ısısı yükselmiyordu.

Bundan sonra servis çağırdım. Servis ilk geldiğinde tesisatı inceledi ve mecazi anlamda bu sistemin şofben ile bile ısınabileceğini söyledi. Kazanı yaktılar ve beklemeye başladık.3.5 saat bir uğraştan sonra giderlerken kazan 64 derecede ve düşüşteydi. (bu arada alt kat vanaları kapatılıp kazan ancak 71 dereceye çıkarılmıştı) sonucu sorduğumda bölgeyi arayıp bu konuda başka bir şikayet olup olmadığı soracaklarını ve kazanın ısınmama sebebinin kullanılan kömürün kalorisinin düşük olmasından kaynaklanabileceğini söyledi.

Fakat ben o zamana kadar Sibirya, Çan, Soma ve İstanbul kömürü olmak üzere en az 9 marka denemiştim. Sonuç 1-2 derece dışında pek farklı değildi. Bir araştırmadan sonra birkaç tane daha 60.000'lik Solitech kazan buldum ve hepsinin sorunu aynı idi. Çevremdeki diğer marka kazanlarda da hiç sorun yoktu. Çoğu 10 dakika içinde kazan ısılarını benim kazanımda hiç görmediğim değerlere çıkarıyorlardı.

Benim Demirdöküm yetkililerinden beklediğim, ya bu kazanı bir mühendise incelettirmeleri ve benim problemimi çözmeleri ya da kazanımı Solitech 40.000'lik bir kazanla değiştirmeleridir.*~*

Arkadaşına Gönder

DemirDöküm
30.01.2008

Müşterimiz Sayın İsmail Bakırcıoğlu ile görüşülmüş olup, servis hizmeti verilmesi konusunda mutabık kalınmıştır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla