ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Ak Emeklilik

AK EMEKLİK'TEN Kredi Borcu Olanlara Hayat Sigortası Mağduriyeti sarıkaya1  [22 Eylül 2007, 09:00]
Y-142112 numaralı hayat sigortası sahibi Yunis ** oğluyum. Babam Akbank Konya şubesinde 1 yıllığına tarım kredisi çekmişti. Kredi çektiği zaman 75 yaşında idi. Normalde 65 yaş yukarısı kişiye hayat sigortası yapılmadığı halde babamın saflığından yararlanıp hem banka 25 milyar anaparaya 35 milyar, ki bir yıllığına, toplam para istemiş, bu yetmediği gibi babamdan sağlık raporu isteyip hayat sigortasını yapıp kredisini vermişler.

Krediyi aldıktan 3 ay sonra vefat etti. Bizim kredi ve bu olaylardan araştırma sonucu haberimiz oldu. Önce bankaya yaptığımız soruşturmada bankadaki görevli, poliçe olmadığı için gönderdi. Ardından yaptığımız araştırmada poliçenin olduğunu ve bir yıllık sigorta priminin peşin alındığı ortaya çıktı. Fakat evrakları göndermemize rağmen Ak Emeklilik bize gönderdiği yazıda “babanızın yaşı 70 i geçtiği için ödeme yapamıyoruz” dedi.

Böyle bir saygısızlık nasıl olabilir? Sigortayı 75 yaşında yapıp primi alırken sorun yok da tazminat ödemeye gelince yapılan saygısızlığın haddi hesabı yok. Daha önce Ak Emeklilik'e bununla ilgili faks da yollamama rağmen umursayan olmadı. Bununla ilgili ay sonuna kadar sonuç alamazsak mahkeme yoluna gideceğiz.

Daha önce buna benzer olaylarda tazminat alındığını öğrenmiş olduk. Babamın saflığından yararlanıp yapılan bu muamele ailemizi mahvetti. Bir an önce bu duruma el konulmasını, 35.000YTL tazminatın ödenmesi için elimizden geleni yapacağımız bildiririz. ^^

Arkadaşına Gönder