311614 |

| AK SİGORTA'nın Sigortalıyı Mağdur Eden Tavrı
1980erkan
[12 Haziran 2008, 09:00]
Ak Sigorta tarafından hem kasko hem de trafik sigortası bulunan, 34 AY 8470 plakalı, 2004 model Ford Focus marka aracım 28.10.2007 tarihinde Osmancık'ta kaza yaptı.
Kaza sonucunda araçta 4 yakınımı kaybettim. Ak Sigorta'yı aradım. Ambulans ve çekici istedim. Gayet güzel bir şekilde cenazeleri İstanbul'a getirmek için ambulans ve araç içinde bir kamyon ayarlandı ve İstanbul'a ulaştırıldı.
Buraya kadar Aksigorta'dan gayet memnundum. Fakat bundan sonra aracın pert işlemleri sırasında benimle pazarlıklar başladı. Önce 18.000 YTL teklif edildi. İtiraz edince 18.500 YTL, daha sonra 19.000 YTL de mutabık olduk.
Gün geçtikçe işleri daha da zorlaştırmaya başladılar. Beni En-ka Otomotiv diye bir firmayla muhatap ettiler. Bu da yetmezmiş gibi ruhsat masraflarını dahi benden aldılar. Hatta ödememem gereken 2008 yılı vergisi bana ödetildi.
Aylar geçmesine rağmen En-ka ismindeki firma onay yazısını göndermeden Ak Sigorta bana ödeme yapmıyor. Yetkililere soruyorum: ben neden üçüncü kişilerle muhatap oluyorum. Benim muhatabım En-ka değil Ak Sigorta.
En son 06.06.08 tarihinde Ak Sigorta merkezine gittim. Yetkili biriyle görüşmek için gittim. Bir yetkili geldi, durumu izah ettim. 9 ay oldu, neden ödeme yapmıyorsunuz dedim. Sorun bizimle ilgili değil dedi. Üzüldüm o zaman.
En-ka benim açımdan hiçbir anlamı olmayan bir firma. Ben aracımı Ak Sigorta'dan kaskoladım. En-ka Otomotiv denen firma'dan değil. Sonra başka biri daha geldi. Kaba bir tabirle istediğin yere şikayet edebilirsin dedi.
Bu laf beni çok üzdü ve gururuma dokundu. Ben sigortamı bu yetkililere güvenerek yaptırmadım. Sabancı Holding'in ismine güvenerek yaptırdım. Yeni aracımı (34 AF 5516) yine Ak Sigorta'dan yaptırmıştım. Poliçem devam etmekte ama bu davranış beni Ak Sigorta'ya, daha doğrusu SA amblemine soğuttu.^^ |