289444 |
| ASYA TELEKOM Telefonumu Sıvı Teması Gerekçesiyle Garanti Dışı Bıraktı!
denimor
[25 Nisan 2008, 09:00]
Yaklaşık 2 ay önce Asya Telekom'a gönderdiğim Sony Ericsson K750i model telefonumun joystick problemi vardı. Yetkililer telefonu sıvı temasından dolayı garanti dışı bırakmışlar. Ve ücret karşılığı yapacaklarını söylediler. Ben de sıvı temasını kabul etmedim ve geri istedim.
telefon elime geçtikten 1 hafta sonra Kocaeli Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve telefonum incelendi. Talebim reddedilmiş. telefonu almaya gittiğimde telefonun arka kasa vida tutma yerleri kırılmış, arka kasa tam oturmamakta ve kamera çalışmaz durumdaydı.
Oranın müdürünle konuştuğumda raporu beraber inceledik. Bilirkişi telefonu aldığında vida tutma yerlerinin kırık olduğunu ve bunun ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı tespit edilemez demiş. Ben onlara sağlam telefon göndermiştim. Yani bütün hatasını bana yüklemiş. Sonra oksitlenmenin pil şarj yerinde meydana geldiğini, joystick'in tutukluk yapma nedeninin ise tozlanmadan meydana geldiğini yazmış.
Şimdi 1'incisi ben telefonu onlara sağlam gönderdim. Hiçbir yerinde kırık yoktu ve kamerası normal bir şekilde çalışıyordu. 2'ncisi ben daha önce Asya Telekom'a telefonu tuş çevresi çelik aksamın düşmesi ve tozlanmadan dolayı göndermiştim.
Ön kapağı ücret karşılığında değiştireceklerini söylediler. Ben de geri istedim. Fakat telefonun tozlanması problemi için en ufak bir işlem bile yapmadan geri göndermişler. Bu yüzden joystick zamanla tozlanarak tutukluk yapması doğaldır. Benim söylediğim halde bunun giderilmemesi yüzünden olay kullanıcı hatası olarak bize kaldı.
3'üncüsü Kocaeli Tüketici Hakları Koruma Derneğinin bilirkişisinin tedbirsizliği yüzünden telefonum hasar görmüş. telefonun içindeki ekranında parmak izlerini bulunmaktadır. Bu ne dikkatsizlik, bu ne umursamazlıktır? Peki madem joystick tozlanmadan dolayı tutukluk yapıyor niye benim talebimi reddediyor? Yetkililerden hem Asya Telekom için hem de Kocaeli Tüketici Hakları Hakem Heyeti hakkında değerlendirme istiyorum.% |