ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Avon Kozmetik

AVON Yaza Özel Yüz Kreminin İçeriği Kafamı Karıştırdı allygulo  [01 Eylül 2008, 09:00]
Geçen hafta Avon'dan merakla beklediğim Summer Face Cream spf15'i teslim aldım. Cildim çok hassas olduğundan dolayı, aldığım her ürüne baktığım gibi onun da içinde hangi maddeler var diye baktım.

Özellikle oksibenzon içerir ifadesi dikkatimi çekti. Hemen araştırmaya koyuldum ve okuduklarım karşısında dehşete düştüm. Çünkü birçok makalede bu maddenin kanserojen etkisinden ve bazı ülkelerde kullanımının yasaklandığından bahsediliyor.

Bu ürün çok eskiden güneş kremlerinde kullanılıyormuş ve güneş ışığını ısıya dönüştürdüğü için, bırakın korumayı, aksine kansere neden oluyormuş. Bir haftadır kreme sadece bakıyorum. Kullanmaya cesaret edemiyorum.

Ürünü geri iade etmek istiyorum. Bu konuda yol göstermenizi rica ediyorum. Avon'a sağlık açısından hiç güvenim kalmadı. Konu ile ilgili Avon'dan acilen cevap bekliyorum.

Arkadaşına Gönder

Avon Kozmetik
01.09.2008

351798 numaralı şikayet hakkında,

Sayın Gülşah Bozan ile 01.09.2008 tarihinde görüşülerek mesajı hakkında detaylı bilgi alınmıştır.

Müşterimize ürünümüzün içeriği hakkında detaylı bilgi verilmiş olup, Oksibenzon yani Benzophenone-3 bileşeninin Kozmetiklerde kullanımı oldukça yaygın olan bir UV filtre olduğu ve bu bileşenin Avon ürünlerinde kullanılan konsantrasyonda hiçbir şekilde negatif/zararlı etkisi bulunmadığı bilgisi verilmiştir.

Oksibenzon bileşeninin SPF li ürünlerde oldukça sık kullanilmakta olup kozmetiklerde kullanımına izin verilen maksimum konsantrasyon %10 olduğu bizim ürünlerimizde bu oran maksimum %3 lere vardığı konusunda müşterimiz bilgilendirilmiştir.

Avon Kozmetik Ürünleri'nin 140 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir şirket olduğu için Avrupa Birliği tebligat ve direktiflerine uygun şekilde üretim yapmakta olduğu, ürünlerinde insan sağlığını tehdit edici maddelerin kullanmasının mümkün olmadığı bilgisi aktarılmıştır.

Gülşah Hanım'a ürün iadesi ile ilgili kuruluş uygulamalarımız hakkında bilgi verilmiş olup müşterimiz gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirmiştir.

Bilginize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Avon Müşteri İletişim Merkezi