ANKARA SİGORTA Hasar Tazmininde İşleri Güçleştiriyor
LuckyS
[18 Haziran 2008, 09:00]
Yaklaşık 2 ay kadar önce evime yaptırmış olduğum (5. Yılı yeniledim. ) konut sigortası kapsamında arızalanan bilgisayar ve buzdolabı için ( tamamen tesadüfi olarak 1 hafta ara ile olan) ilgili acenteyle yaptığım telefon görüşmesi sonucunda gereğini yapmamı, akabinde cihazların fatura fotokopileri ve servis faturaları ile kendilerine gelmemi istediler.
Ben de tamiratlarını yaptırıp, gereken ödemeyi de yaparak ilgili acenteye istenen evrakları verdim. Zaten ilk sorun bundan sonra başladı. Gereken tamiratı yapmadan önce şirkete telefonla başvurup eksper istemem gerektiği söylendi.
Bu bana zamanında bildirilmediği için hatanın kendilerinde olduğunu beyan etmem üzerine müracaatım kabul edildi. Yaklaşık 1 ay kadar bekledikten sonra konunun akıbetini sorduğumda cihazları yaptırdığım servislerden konunun neden olduğunu belirten bir rapor ve kiracı isem kontrat, ev sahibi isem tapu fotokopisi istediler.
Şimdi soruyorum; tüm bu formalitelerin ne şekilde ve nasıl yapılacağını neden poliçe yapılırken bildirmediler? Neden ilgili broşürlerinde ya da poliçede belirtmiyorlar?
Sigorta yaptırırken benden istenmeyen faturalar, kira kontrat veya tapu fotokopileri neden mağdur olunca isteniyor?
Eğer ben bu evrakları kaybetmiş veya kirada oturduğum evde kontrat yapmadan oturuyorsam sonuç ne olacaktı?
Sonuç olarak kendilerinden şikayetçiyim. Siteniz aracılığı ile bu konunun en azından bir açıklığa kavuşacağını ümit ediyorum. ^^
Not:Hasar dosya no:790255
Uğur Bey tarafımıza 28.07.2008 tarihinde eksik evraklarını teslim etmiş, hasar dosyası 28.07.2008 tarihinde aynı gün sonuçlanmış olup 01.08.2008 tarihinde müşterimize hasar ödemesi yapılmıştır.
Saygılarımızla
ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ
14.07.2008
Sayın Yetkili,
Sigortalı tarafımızdan telefon defalarca aranmasına rağmen cevap alınamamıştır. Bunun üzerine
Acentesi Mehmet Alp ile görüşülmüş olup, . Sigortalının istenilen eksik evrakları (tapu ve teknik servis raporu) mantıksız bulduğundan dolayı göndermek istemediğini, belirtmiştir. Tazminat talep eden taraf olan müşterimizin talep edilen evrakları göndermemesi dolayısıyla hasar dosyasının inceleme süreci başlatılamamış olup, ortaya çıkan gecikmenin sebebini talep edilen evrakların gönderilmemesi eğilimidir.
Müşterimize u bilgilerin iletilmesi üzerine, 02/07/2008 tarihinde kira sözleşmesi ve servis raporu gönderilmiş olup acentesinden prim makbuzları ve beyan yazısı talep edilmiş ve 11 Temmuz tarihinde hatırlatma yapılmış olmasına rağmen evraklar henüz bölge müdürlüğümüze ulaştırılmamıştır.