ANKARA SİGORTA'nın Reddettiği Hasar Ödemesi!
[20 Haziran 2008, 09:00]
6 Haziran tarihinde aracımla ufak bir kaza geçirdim. 9 Haziran tarihinde Citroen marka aracımı yetkili servise teslim ettim ve servis Ankara Sigorta şirketine kasko poliçemi kullanarak hasar bildiriminde bulundu. Bu süreçte eksper de beni arayarak aracın hasar aldığı yerle, kaza fotoğraflarının birbiriyle uyuşmadığı yönünde bilgi verdi. Ben de benim yanımda 2 şahit ve olay yerinde birçok şahit olduğunu söyleyerek olayla ilgili diğer fotoğrafları da ekspere gönderdim.
Hasar bildiriminden sonra aradan 10 gün geçti ve araç şu an hala serviste hiç onarım görmemiş durumda. Ankara Sigorta'yı aradığımda kaza tutanağı ile hasarın uyuşmadığı gerekçesi ile hasarımın reddedildiğini söylendi.
Ankara Sigorta ödemelerde sorun çıkartır diyorlardı da inanmazdım. Allah aşkına Ankara Sigorta'nın nasıl bir kasko anlayışı var? Benim aracıma bırakın kazayı, park halinde bile hasar verilse kaskom karşılamak zorunda. Ben kaskoya bunun için binlerce YTL para ödüyorum. Ben Tramer'e göre % 100 kusurlu bulunmuşum.
Diyelim ki sigorta şirketinin iddia ettiği gibi sahtekârlık yapıp kaza yapmadığım halde kaza yapmışım gibi gösterip sigorta şirketinden haksız onarım talep ettim. Ben zaten % 100 kusurlu bulunmuşum ve benim kaskomda bu yüzden % 30 hasarsızlık indirimi bozulacak. Benim aracımda daha önceden bir hasar olsaydı zaten kaskoma bildirir ve hasarın karşılanmasını talep ederdim.
Niye kaza yapmış süsü verip de beyhude bir arayış işine gireyim? Öyle yapsam bile kazada kendimi haklı çıkarmam gerekmez mi? Hem kazada % 100 kusurlu bulunmuşum, hem benim hasarsızlık indirimim bozulacak ama buna rağmen Ankara Sigorta kaza tutanağı ile araçtaki hasarın yeri uyuşmuyor gerekçesiyle hasar ödememi reddediyor.
Bu resmen çamura yatmaktır. Sigorta şirketinin ödeme yapmamak için bahane aramasıdır. Müşteriyi haksız duruma düşürmek için elinden geleni yapmasıdır.
Benim olay yerinde aynı arabada bulunduğum 2 şahidim var. Çevredeki birçok esnaf şahit. Bu şartlar altında neden sigorta şirketimi kandırmak isteyeyim? Kaldı ki benim arabamdaki hasarı kasko ile mi yaptırayım yoksa kendim yaptırayım diye de düşünmüştüm. Çünkü araçtaki hasar kaskoyu bozdurmaya bile değmeyebilirdi.
En fazla 300–400 YTL'lik hasar varken ben poliçem üzerinden % 30 ile 300 YTL indirimden zaten olmuşum. Kısacası benim sigorta şirketini aldatmak için hiçbir gerekçe yok. Bu şartlar altında mahkemeye başvurmaktan başka çarem kalmıyor. %
09.07.2008
erkula
Ankara Sigorta şirketi hakkında bilgi almak isteyenlerin doğru bilgilendirilmesi için konunun altına bu mesajın ilave edilmesini rica ediyorum:
Ben ömrümde bu kadar kötü niyetli bir şirket görmedim. Haklı olduğum halde beni mağdur eden, paramla rezil eden, zararı tazmin etmemek için elinden geleni yapan bir şirket yoktur sanırım. Bir sigorta şirketi tarafından aldatılmak böyle birşey oluyormuş demek.. 16 Ocak tarihinde ben aracıma kasko yaptırırken aracımda hasar yoktu. Ama şu an var... Bu durumda kasko genel şartlarının 1. a.b.c.d. şıklarına göre hasarın ne şekilde gerçekleştiği de önemli değil, ister benim ki gibi trafik kazası, ister park halindeyken çarpma, ister de duvara çarpma, isterse 3. kişilerce verilen zararlar... Ben kendi aracıma kasıtlı olarak zarar verecek kadar saf olmadığıma göre kasko şartlarına göre poliçe tarihleri arasında gerçekleşen bu hasarın karşılanması gerekiyor.
Ama işin komik yanı Ankara Sigorta'yı mahkemeye verdiğimde kazanma ihtimalim %100 bile olsa mahkemeye vermek işime gelmiyor.. Neden mi? Çünkü evet davayı kazanırım, benim hasarımı Ankara Sigorta mecburen yaptırır ve mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kalır. Ancak bir sigorta avukatından öğrendiğime göre avukatlık masraflarını davayı açan kişinin karşılaması gerekiyormuş ve bu da yaklaşık 2000-3000YTL tutuyormuş. Zaten benim araıcımda taş çatlasa 500-600YTL'lik hasar var. Ayrıca maddi-manevi tazminat davası da açamıyormuşum. Bu durumda mahkemeye verirsem zararlı çıkıyorum.
Telefon görüşmelerinde sizi mahkemeye vereceğim bana hasar red kağıdını ve gerekçesini fakslayın dediğimde, bu şirketten görüştüğüm bütün kişiler sanki ağız birliği etmişçesine büyük bir umursamazlık içinde , evet mahkemeye gitmek sizin en doğal hakkınızdır diyebiliyorlardı bana. Bu kadar umursamaz olmalarının altındaki neden buymuş demek.
Hukuksal boşlukların farkındalar ve benim mahkemeye vererek 2000-3000YTL avukatlık ücretlerini karşılamak istemeyeceğimi biliyorlar, bu yüzden mahkeme konusunda çok rahat ve umursamaz hareket ediyorlar.
PEKİ bu durumda ben ne yaptım? Bu hasar dosyasının kapanması 2-3 ay sürüyormuş. Doğru söylediğim ve doğru beyanda bulunduğum halde hasar ödememi reddeden şirkete, 2-3 ay sonra aracımdaki tazmin etmek zorunda olduğu hasarı yaptırmak için farklı beyanda bulunup, aracıma park halindeyken çarptılar demek aklıma yatmadı. Doğru söylediğim halde bu kadar sorun çıkaran şirket farklı beyanda bulunduğumda kim bilir BENİ BORÇLU çıkarır düşüncesiyle yapabileceğim en güzel şeyi yaptım ve ANKARA SİGORTA KASKO POLİÇEMİ İPTAL ETTİRDİM. VE PARAMIN YARISINI BU ŞİRKETTEN KURTARDIĞIMA İNANIYORUM. Ben bir hata yaptım aman siz yapmayın diyorum. Ucuz etin yahnisi böyle oluyormuş, tecrübe ettim ve öğrendim..... Kalan kısmını da haram ediyorum. Zehir zıkkım olsun, boğazınızdan geçmesin. Parayı almayı biliyorsunuz ama üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmiyorsunuz.. Haram olsun aldığını para...
09.07.2008
Sayın Yetkili ,
Şirketimizde sigortalı bulunan Erhan Kula’ya ait 34 CHJ 08 plakalı aracın 06.06.2008 tarihli kazası ile ilgili olarak, 797708 numaralı hasar dosyası açılmıştır. Hasarın tetkiki için yönlendirilen eksperimiz, hasarın belirtilen şekilde, yer ve zamanda olamayacağı kanaati ve Onarıma başlanmadığı bilgisiyle ön raporunu tarafımıza göndermiştir. Bu bilgiler doğrultusunda tarafımızdan yapılan, inceleme ve araştırmalar sonucunda da, aynı görüş ve kanaatle talep edilen hasar tazminatının ret edilmesi kararı verilmiştir.
Sigortalı ile yapılan telefon görüşmesinde de hasar talebinin ret edildiği hakkında bilgi verilmiştir.
Saygılarımızla.
ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ