ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

ANADOLU SİGORTA'ya Güvenmenin Bedeli RAMTHA35  [27 Ağustos 2008, 09:00]
Anadolu Sigorta'dan 10.09.2007 tarihinde aracım için kasko poliçesi satın aldım. Nisan 2007'de aracımın dikiz aynası (sadece ayna kısmı) kırıldı. Poliçeyi satın aldığım acenteyi telefonla arayarak aynayı anlaşmalı serviste tamir ettirdiğim takdirde hasarsızlık indiriminin bozulup bozulmayacağını sordum.

Acente yetkilisi tamiratı yetkili serviste yaptırabileceğimi, 300. -YTL'ye kadar olan tamirat bedelinin hasarsızlık indirimini etkilemeyeceği yönünde bilgi verdi. Aynayı yetkili serviste yaptırdım ve 79. -YTL tutarında onarım bedelini sigorta şirketi karşıladı.

Ancak poliçemi yenilemek amacıyla aynı şirketten yeni dönem için fiyat teklifi istediğimde hasarsızlık indirimi uygulayamayacaklarını ayna tamiratım olduğunu ifade ettiler. Acentenin bilgi vermesi sonucunda aynayı yaptırdığımı hasarsızlık indirimi uygulanması gerektiğini bildirdiğim halde yardımcı olmayacaklarını ifade ettiler.

Kasko şirketi tarafından ödenen 79 YTL'yi kendilerine ödemeyi ve bunun sonucunda hasar dosyasının kapatılmasını önerdim yine de kabul etmediler. Hasarsızlık indirimine hak kazandığım takdirde başka bir firmada 700 YTL'ye yaptırabileceğim kaskoyu şu anda hasarım göründüğü için 1.300 YTL'ye yaptırmak zorunda kalacağım. Tüketici olarak gerekli ihtimam ve özeni gösterdiğim halde 600 YTL zarara uğratılıyorum.

Arkadaşına Gönder

30.08.2008 RAMTHA35 Firmanız tarafından şikayetime karşılık olarak gönderilen cevap mesajında sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Sadece daha önce tarafıma verilmiş olan olumsuz cevap tekrar edilmiştir. Firmanızın bir temsilcisi niteliğinde olan acentenizin yapmış olduğu yanlış bir bilgilendirme söz konusu olduğu halde talebimin olumsuz cevaplandırılmasının gerekçeleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmesini talep ederim.

29.08.2008

Sayın ŞikayetVar Yetkilileri,

21.08.2008 ve 22.08.2008 tarihinde yapılan telefon görüşmelerinde sigortalımızın 21.08.2008 tarihli şikayet mailinde belirtilen hususlar değerlendirilerek hasarsızlık indiriminin verilemeyeceği ifade edilmiştir. Ayrıca mail gönderilerek bu talebin karşılanamayacağı bilgisi iletilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi
Acenteler ve Pazarlama Müdürlüğü

27.08.2008

Sayın ŞikayetVar Yetkilileri,

Müşterimizin şikayeti Şirketimizce değerlendirilmektedir.

Bilgileriniz rica olunur.

Saygılarımızla,