ANADOLU SİGORTA'nın Olanlara İlgisizliği
orion81
[12 Eylül 2008, 09:00]
157671108 0 no'lu otomobil kasko poliçesinin sahibiyim. Yukarıda adını belirtmiş olduğum acente tarafından poliçem 24.05.2008 tarihinde eksik ve yanlış bir şekilde düzenlenmiştir. Aracım megane 2 olduğu halde araç megane1 ve bedeli de 18.500 olarak gösterilmiştir. Araçla 13.07.2008 tarihinde kaza yapmış ve maalesef perte çıkmıştır.
Kaza tarihinden önce acenteye ödemeler için çek teklif edilmiş fakat acente bu teklifi kabul etmemiş, bunun üzerine para verilmiştir. Poliçe ve araç sahibi olarak en büyük şanssızlığımız ve hatamız acentenin tanıdık olması ve kendisine sonuna kadar güvenmemizdir.
Çünkü kazadan bir gün sonra poliçede arabamızın farklı gösterildiğini anladık bunun üzerine acente ek poliçe düzenleyeceğini ve herhangi bir problem yaşamayacağımızı söyledi. Aradan 1.5 ay geçmesine rağmen ses çıkmayınca acenteyi sıkıştırmaya başladık ki ne öğrenelim, Anadolu sigorta dosyamıza red vermiş, sebebi ödemelerimizi zamanında yapmamamızmış.
Yani biz acenteye para vermemize rağmen parayı yatırmadığından sistemde para yatmamış görünmektedir. Acente yaptığı yanlışlığı bildiğinden kazadan sonra kendiliğinden para yatırmıştır. Maalesef acente tanıdık olduğundan kendisinden zamanında makbuz istememek en büyük hatamız olmuştur.
Sonuçta Anadolu sigorta bize 1 kuruş bile ödeme yapmamıştır. Hiç suçumuz olmadığı halde durumu Anadolu sigortanın Merter'de ki genel merkezine gidip anlatmaya çalıştığımız ve dilekçe yazdığımız halde kimse bizimle ilgilenmemiştir. Acenteyle ilgili şikayetimize rağmen acente hala faal bir şekilde çalışmasına devam etmektedir.
Acentenin yapmış olduğu hata yüzünden arabamızdan olmuş durumdayız. Tek çözümün bize acentenin suçunu kabul etmesi olduğu söylendi fakat acente tabi ki buna yanaşmıyor. Anadolu sigortanın bu durumla ilgilenmesi ve hiç suçu olmayan bu müşterisinin mağduriyetini gidermesini ve bahsi geçen acentenin acenteliğinin düşürülmesini istiyorum.