295646 |

| ACIBADEM SİGORTA'nın Rahatsızlığım Olmamasına Rağmen Ortaya Attığı Hastalık!
Gulcem
[09 Mayıs 2008, 09:00]
Gül Fatma Öztürk (66290–499239) ve kızım adına 2005–2008 Mart döneminde Acıbadem sağlık sigortası yaptırmıştım. 2008 yılında poliçe yenileme zamanında yapılan fahiş zamlar sonucu başka sigortaya geçme kararı aldım.
Dün akşam diğer sigorta ile anlaşmamı yaptım. Yeni sigorta Acıbadem Sigorta'dan bana ait bilgileri istediğinde adını bile duymadığım, hiçbir rahatsızlığım olmadığı bir hastalık teşhisi ile karşılaştım. 2007 yılında poliçem yenilenirken; gözüme ilişen Nazo Konka tedavisi yok diye ibare var. Bu nedir diye temsilcim olan ***'a sorduğumda bana bunun burun estetik ameliyatı olduğunu, tüm sigorta sahiplerine bu ibareyi eklediklerini, sadece bana özel olmadığını belirtti (ben de tüm iyi niyetimle inandım).
Yeni sigortama gönderilen bilgiler arasında "konka hipertrofisi ile ilgili her türlü teşhis, tedavi ve komplikasyon giderleri kapsam dışıdır" notu düşülmüş. Böyle bir hastalığımın olmadığını belirttim ve derhal ***'ı aradım. Kendisine durumu anlattığımda yaptıklarının etik olup olmadığını sordum. Doğru, çok haklısınız etik değil; benim ekranımda sizinle ilgili bir muafiyet bilgisi yok dedi.
Yapılan yanlışlığı o zaman düzeltin dediğimde aldığım cevap, eğer böyle bir hastalığınız yoksa gidin muayene olun, doktor raporu alın, karşı sigortaya bunu kanıtlayın oldu. Başka sigortaya geçişi uydurulmuş hastalık atarak engellemeye çalıştıklarını benim bir şey kanıtlamak durumunda olmadığımı ve kendilerini yaptıklarından dolayı şikâyet edeceğimi belirttim.
Acıbadem Sigorta'dan yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini, eğer ki onların dedikleri hastalığa ben bilmeden yakalanmışsam bu konuda yapılan tetkik tedavi her ne varsa bunu tarafıma ispat etmelerini ivedilikle bekliyorum. Gerekiyorsa hukuki yollara başvurur sonuna kadar hakkımı ararım. % |