ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Shell

SHELL İstasyonundan Aldığım Yakıtla Daha Az Kilometre Yapıyorum! hkancskun  [06 Haziran 2008, 09:00]
Yaklaşık olarak 16 senedir araba sahibiyim. İlk arabamı aldığım günden beri % 90 oranında Shell benzin istasyonlarını kullanmaktaydım ta ki 2007 senesinin Haziran ayına kadar. 2006 Mayıs sonunda arabamı dizel bir arabayla yeniledim ve her zaman olduğu gibi o çok güvendiğim Shell benzin istasyonlarından benzin ihtiyacımı karşılamaya devam ediyordum.

Arabamı ilk aldığım zaman, almış olduğum oto galerisinin yakınında bulunan Shell istasyonundan arabamın deposunu doldurdum kilometre sayacını sıfırlayarak arabamın kaç kilometre yapacağını hesaplamaya başladım. Arabam 630–640 kilometre arasında doldurmuş olduğum bir depo benzinle yol yaptı. Aldığım araba firmasından bir depo dizel benzinle arabamın yaklaşık olarak 750–800 kilometre yol yapacağı söylenmişti, bunun üzerine arabamı üretici firmanın servisine götürdüm.

Yapılan incelemede arabanın herhangi bir sorunu olmadığı İstanbul trafiğinin sıkışıklığında dur kalklarla benzinin daha çok harcandığından bunun normal olabileceği söylendi. Ben de üstünde durmadım. Ve arabam o zamandan beri bir depo benzinle en fazla 640 kilometre yol yapıyordu.

2007 senesinin Haziran ayında yazlık evimize geçtik Büyükçekmece'deki X bir benzin istasyonundan arabamı fullemeye başladım ve arabam tamı tamına 748 kilometre yol yaptı. Ben gene soluğu arabamın servisinde aldım. Oradan bana; yolumun uzadığı ve uzun mesafede araba kullandığım için olabileceği söylendi. Ben gene üstünde durmadım.

Yaz sonuna kadar her seferinde o benzin istasyonundan aldığım bir depo benzinle 740–750 kilometre yol yaptım. İstanbul'a dönünce her zamanki Shell istasyonundan benzin ihtiyacımı karşılamaya devam ettim ve gene arabam bir depo benzinle en fazla 640 kilometre yol yapmaya başladı.

Yazlıkta unuttuğumuz bir eşyamızı almaya gittiğim zaman o X benzin istasyonundan arabamın deposunu doldurdum ve bu kez İstanbul trafiğinde arabam 750 kilometre yol yaptı.

Değerli Shell müşteri servisini aradım ve sorunumu şikayetimi bildirdim. Bir hafta sonra bana dönüş yaptılar ve yaptıkları kontrollerde pompalarda bir sorun olmadığını söylediler. Ve o zamandan beri benzin istasyonumu değiştirdim. Şu anda başka bir firmadan benzinimi alıyorum ve arabam bir depo benzinle 750 ila 760 kilometre arasında yol yapıyor.

Yaklaşık olarak 1 sene önce yaşadığım bu olayı varlığından yeni haberim olduğu ŞikayetVar.com aracılığı ile duyurmak istedim. Senelerden beri eksik benzin satarak haksız kazanç sağlayan o çok büyük Shell istasyonlarından şikâyetim var.%

Arkadaşına Gönder

Shell
06.06.2008

Sayın Coşkun'un Şikayeti Hakkında;

Değerli müşterilerimiz,

Sizi müşteri hizmetlerimiz ve Shell’în Kalite Kontrol sistemleri konularında yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgilendirmek isteriz;

Müşterilerimizden gelen her türlü probleme titizlikle yaklaşan Müşteri Hizmetleri departmanımız, konunun aydınlatılması için titiz ve detaylı çalışmalar yapmaktadır.Bu çalışmalar doğrultusunda bize;
Müşteri Hizmetleri Çağrı Merkezi telefonlarımızdan ( 444 20 20 ve 0 800 261 21 ), İnternet sitemizden ( www.shellandturcas.com.tr ) ulaşan şikayetler, hemen işleme konur ve müşterilerimizin araçlarından ve yakıt aldıkları Shell istasyonlarından Kalite Kontrol Uzmanı arkadaşlarımız tarafından özel cam şişelere numune alınır ve araçtan alınan numuneden müşterimizede şahit numune bırakılır. Müşterilerimiz bu numuneleri arzu ettikleri takdirde ODTU PAL veya TÜBİTAK MAM laboratuarlarında analiz ettirebilirler. Araçtan ve istasyondan eş zamanlı olarak alınan yakıt numuneleri, Kocaeli, Shell&Turcas Petrol A.Ş./ Derince Tesisi Kalite Kontrol Merkezi’nde ulaştırılır ve ürünün özelliklerine uygun, analizler yapılır.
Shell akaryakıt kalite denetimlerinde Türkiye akaryakıt sektöründe bir ilk olan 19 adet Gezici Kalite Kontrol Laboratuarlarına sahiptir. Gezici laboratuarların amacı, akaryakıtımızın kalitesini rafineri çıkışından aracınızın deposuna girene kadar kontrol etmekdir.. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki Shell istasyonlarından periyodik aralarla numuneler alınır.Bu numunelere yapılan testler ile düzenli olarak akaryakıtın kalitesi ve yer altı akaryakıt tanklarının kontrolleri yapılmaktadır. Ayrıca Hassas dolum testi ile de pompaların ölçeklerine göre mal verip vermedikleri tespit edilir ve gerekli kalibrasyonlar yapılır.
Derince Tesisimız bünyesindeki Kalite Kontrol Merkezi’nde; Müşteri şikayetleri dolayısı ile müşteri aracından ve yakıtın alındığı istasyondan alınan yakıt numuneleri şikayet sebeblerine ve müşterimizin aklında herhangi bir şüphe bırakmamak amacı ile yoğun analizlere tabi tutulur.
Kalite Kontrol Merkezimizde, yakıt numunelerine, fiziksel görünüm analizlerinden sonra da kimyasal analizler uygulanır.
Bu analizler sonucunda Müşterilerimizden bize ulaşan yakıt-şikayetleri, analiz sonuçlarına göre incelenir ve TSE speclerine uygunluğu kontrol edilir. Müşterilerimize ulaşarak durum bildirilir ve analiz raporları da müşterilerimize fax ve/veya posta ile ulaştırılır.
Shell olarak müşteri memnuniyeti ilkesine bağlı kalarak, tüm bu işlemler sonucunda müşterilerimizin şikayetlerini oluşturan sorunlara çözümler ve tavsiyeler sunarız. Şirketimizden kaynaklanan sorunlarda müşterilerimizin memnuniyeti konusunda gösterdiğimiz hassasiyet neticesinde hareket ederek, araçlardaki sorunlar giderilir.

Müşterimize konu hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Shell&Turcas Petrol A.Ş.
Perakende Satışlar, Müşteri Hizmetleri