353354 |
| AEG Servisine Göre Elektrikli Süpürgeme Toz Kaçmış!
fenomentr
[04 Eylül 2008, 09:00]
Değerli arkadaşlar 2007 mayıs ayında Darty'den satın almış olduğum Progress marka (Çin malı AEG) elektrik süpürgesinin çok gürültü çıkarmaya başlaması ve emiş gücünün azalması sebebiyle Darty'ye bıraktım.
1 aydır baktım ki ne arayan var ne soran; bir arayayım dedim. Sevgili yetkili arkadaş yasal servis süresinin 30 iş günü olduğunu ve süresinin dolması gerektiğini, cihazın halen serviste işlem gördüğünü belirtti. Haliyle insan evladı olarak sinirlendim ve servislerinin telefonun istedim.
Aradım AEG servisini. Benim makinemin filtreleri çok eskimiş ve ben filtreleri değiştirmemişim veya temizlememişim, o yüzden motoruna toz kaçmış. Dolayısıyla 30 TL'ye filtre almam gerekiyormuş. Tamam alalım ama motordaki ses ne olacak? Toz kaçtığı için garanti kapsamı dışına çıkmış.
Gelelim sadede. Madem böyle bir kanıya vardınız, benim neden haberim arayınca oluyor? Bu mudur müşteri hizmeti? Bu makinenin üzerinde hazne dolduğunu işaret eden bir alet var. O alet her kırmızı oluşunda temizleniyor ve her ikinci doluşunda yıkanabilir filtre olduğundan yıkanıyor. Benim gibi kafası çalışmayan tüketiciler için konmuş ki o alet motoruna toz kaçmadan temizleyelim diye.
1 senelik evde kullanılan elektrik süpürgesi ki toza maruz kalması en doğal unsur çünkü ben toz çekiyorum o aletle (su kaçsa servise bırakmazdım zaten), nasıl olur da garanti kapsamının dışına çıkar anlam veremedim. Siz siz olun ulusal ve kurumsal markalardan şaşmayın. % |