264449 |
| ISUZU Fazla Yük Taşıyamayan Aracı Yanlış Bilgilerle Sattı
huseyin555
[20 Şubat 2008, 09:00]
Samsun Isuzu bayisi olan Felek Otomotiv'deki satış temsilcisiyle,11.01.2008 tarihinde, görüşmemizin sonucu Nkr Wide kamyonet alımı için anlaştık.
Satış temsilcisinin, yük nakli için kullandığım 1750 kg istihap haddi olan Ford Transit marka aracımdan daha kullanışlı ve daha fazla yük taşıyabileceğim konusunda beni ikna ettiğinden bu modelde karar kıldık.
Varılan mutabakat sonucu elimdeki Ford Transit aracımı Isuzu bayisine 13.00 YTL değere takas edip üzerini nakit vermek suretiyle aracı satın aldım. Almış olduğum araca ahşap kasa yaptırdım.
Bütün satış ve kasa montajı işlemleri tamamlandıktan sonra yük nakli için yola çıktım. Aracımın bu şekilde trafiğe çıkmasının karayolları yönetmeliği yönünden mümkün olmadığı kantar kontrollerindeki yetkili memurlarca tarafıma ifade edildi.
2600 kg boş ağırlığı olan aracın kasa dahil istihap haddi 900 kg kaldığı ve kasanın da 1200 kg ağırlığında olması dolayısıyla boş olarak dahi trafiğe çıkmamam gerektiği anlatıldı.
Her şeyin mevzuata uygun olarak yapılması ve ruhsat işlemlerinde hiç bir problemin yaşanmamasına rağmen bu aracı ticari faaliyetimde kullanamamam dolayısıyla mağdur duruma düştüm.
İlgili trafik tescil müdürlüğünde problemimin Isuzu firmasından kaynaklandığı, kendileri açısından herhangi bir hatanın olmadığı söylendi. Karayolları taşımacılık kanununu ve trafik yönetmelikleri mevzuatına hakim bir oto firmasının bu şekilde benim gibi bir tüketiciyi mağdur etmesi ancak Türkiye'de görülebilir.
Yaptığım iş ve ticaretim bilindiği halde Samsun Isuzu yetkili bayisi tarafından sırf bir araç fazla satabilmek uğruna mağdur edilmemi kabullenemiyorum. Bu mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. ^^ |