ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Anadolu Elektronik

ANADOLU ELEKTRONİK'ten Plazma Televizyon Çözümsüzlüğü cemaldas  [25 Şubat 2008, 09:00]
31 Ocak 2008 günü Ankara cepa'da yer alan Teknomix Grubu'na (Kutup A.Ş) ait mağazadan satın aldığımız samsung ps-50c91h model plazma tv ile 15-30 dakika süre ile aynı kanal izlendiğinde kanalın logosu ekranda kalıyor.

Başka bir kanala geçince beyaz fon söz konusu olduğunda logo izi görünmeye devam ediyor. Satıcı kurumla iletişime geçildiğinde "anti-burn" adı verilen temizleme özelliğini çalıştırılmamız istendi.

Bir saat denedikten sonra logo görüntüsü biraz zayıflasa da tamamen yok olmadı. Kullanım kılavuzuna baktığımızda video oyunları ve pc bağlantısı yapıldığında iki saat süre sabit görüntünün kalması durumunda kalıcı hasarın söz konusu olabileceğinin yazılı olduğunu gördük.

Bu tip bir bağlantı kurmadık, 1 dk bile bu tip bir sabit görüntü oluşturmadık.

Satışta lcd/plazma karşılaştırmasında plazma ekranlarda rahatsız ediciliği açık olan ve tv karşısında uyuyabilme gibi sıradan bir özgürlüğümüzü elimizden alan bu tip bir dezavantajın söz konusu olduğu konusunda tarafımıza bilgilendirme yapılmamıştır.

Sonradan bunun bizim sorumluğumuz olduğu Anadolu Elektronik yetkilisi tarafından söylenmiştir. İlk başvurumuz esnasında bu tip bir durumun geçici olduğu, diğer plazma televizyonlarda da benzer durumun var olduğunu, üstelik samsung'larda “anti-burn” özelliği ile sıkıntının giderilebildiği iletilmiştir.

Bu özelliği bir saat kullanmamıza karşın sorunumuza kalıcı çözüm getirilmemiştir.

Kalıcı veya geçici olarak söz konusu durumla karşılaşmamızın bize vereceği rahatsızlığı ve iade talebini kullanıma başladığımız ilk gün satıcı firmaya iletmemize karşın oyalama taktiklerine başvurularak iade ve değiştirme talebimiz yerine getirilmemiştir.

Dokümanlarda yazıldığının aksine video oyunları oynamadığımız, pc bağlantısı yapmadığımız halde satıcı firma ve onur elektronik teknik servis yetkilileri bizlerin ifadelerine itibar etmek yerine teknik raporları kendi işlerine yarayacak şekilde doldurup iş ahlakına aykırı tavırlar sergilemiştir.

Ayrıca dokümanlarda yazmadığı halde suçlandığımız iki saat sürekli aynı kanalı izleme kabahatini(!) işlemediğimizi bilgilerinize sunarız. ^^

Arkadaşına Gönder

03.04.2008 cemaldas 1 ay süren karşılıklı görüşmelerden Anadolu Elektronik yetkili servisi Onur Elektronik tarafından televizyon evden alındı, 4 haftalık bir bekleyişin ardından "logic board" arızasının tespit edildiği ve televizyonun değiştirileceği tarafımıza bildirildi. Bu bildirimden sonra 1 hafta içinde yeni TV tarafımıza teslim edildi. Yeni TV'de de daha az miktarda olmakla birlikte bir takım kalıntıların ekranda kaldığını ancak bunların şu ana kadar kalıcılık arz etmediğini gözlemledik. Onur Elektronik'ten tekrar kontrol için gelip, durum hakkında açıklamalarda bulundular. Halen gözlemlemeye devam etmekteyiz.

Başlangıçtaki sürtüşmelere, itirazlarımızın dikkate alınmamasına ve işlemlerdeki yavaşlığa rağmen sorunumuz şimdilik halledilmiş gibi görünüyor. Sizlere teşekkür ediyoruz.