292613 |

| ALARKO Servisi Hizmet Vermeyi Reddediyor!
fire
[03 Mayıs 2008, 09:00]
Alarko yetkili servisi beni "servis vermemekle" tehdit etti. Ben, bu servisi aşağıda tam metnini kopyaladığım metinle müşteri hizmetlerine bildirdim, ancak ne bana bir şey söylendi, ne de ilgili servis hakkında bir işlem yapıldığına dair bir bilgi iletildi.
Ben şu an kombimde bir arıza olduğunda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Eğer servis çağırmayacaksam, alsınlar bu kombiyi versinler birine. Yok, eğer öyle değilse birisi çıkıp özür dilesin, böyle densizliklerin bir daha olmayacağını söylesin. Yakışıyor mu koskoca Alarko'ya? İşte müşteri hizmetlerine yazıp yanıt almadığım 5 Mart tarihli mailim;
"Ülkemize mal olmuş böylesine büyük bir firmanın bir yetkili servisinin davranışını yakıştıramadığımı bildirmek istiyorum. Yaklaşık 1 aydır kullandığım Serena modeli kombim, çalışmayınca İzmir Karşıyaka'daki Öncü Teknik isimli yetkili servisinizi haberdar ettim. telefonda birkaç konu tarif ettiler, cihaz yine çalışmayınca randevu verdi ve geldiler.
Meğer arızamız yokmuş. Fiş öteki türlü takılınca cihaz normale döndü. Meğer biz fişi çevirmişiz. Olay bundan sonra başlıyor. BİZDEN "garanti dışı kullanım hatası" gerekçesiyle 30 YTL talep edildi.
1. Ortada arıza, fabrikasyon veya kullanıcı ile ilgili bir sorun olmadığı anlaşıldı.
2. Gelen yetkili eline tornavida sürmedi, sadece fişi çıkarıp ters taktı. İşlem ise takdir edersiniz ki 5 saniye kadar sürmedi.
Neticede ortada pek bir olay yok. En hassas elektronik cihazlarda bile fişler öyle veya böyle kullanılabiliyor. Alarko'da böyle bir detay varsa bu, konu kurulum sırasında bildirilebilirdi. Bildirilmiştir deniyor. Ben anımsamıyorum. Unutulmuş olabilir veya söylenmiş, ben anlamamış veya unutmuş olabilirim. Hepimiz insan değil miyiz? Kullanma kılavuzunda da böyle bir uyarı yok.
Her şey biryana, arıza bildiriminde bulunduğum telefon görüşmesinde de söylense ben de fişi çeviriverirdim, olay orada bitirilirdi. Ama öyle olmadı, servis geldi, fişin yönünü değiştirdi ve arızalı olmadığı anlaşılan garantili ürün için 30 YTL talep etti. Ben, tabii ki reddettim böyle bir görülmemiş ödemeyi. Ondan sonra ne oldu bilir misiniz? Bize bir daha servis hizmeti vermeyeceklerini söylediler. Yani tehdit ettiler. Her gerektiğinde servis hizmeti vermek zorunda olduklarını bildirdim. Ama aslında ben de istemiyorum. Böyle diyen bir insanın yapacağı servisten ne hayır gelir?”% |