297984 |

| ALARKO Vaat Ettiği Konforu Sunamıyor
mahmud
[15 Mayıs 2008, 09:00]
Alarko Harmony kombimin, kazan basıncı sürekli yükseliyor. Bundan yaklaşık 6 ay kadar önce de, aynı arızayı yapmıştı. O zaman yetkili servis gelmiş ve garanti kapsamında önce su doldurma vanasını değiştirmişti. Arıza giderilemeyince de, plaka eşanjörü değiştirip, sorunu halletmişlerdi.Su tesisatına, basınç ayar vanası koyarak, 3 bara ayarlamamızı istediler.
Cihazın kullanma kılavuzunda, 10 bar'a kadar şebeke basıncına uygun olduğu yazmasına rağmen, basınç ayar vanası bağladık. Hatta öyle ki, şu anda evde bir musluk açık iken, ikinci bir musluk açıldığında, su neredeyse kesilecek gibi oluyor.
Şimdi kombi, yine aynı arızayı yaptı. Cihazın garantisi devam ettiği halde, servis arızalı parçayı değiştirmeyi reddediyor.Ücreti mukabilinde değiştirebileceğini söylüyor.Taktığımız basınç ayar vanasının, piyasa malı olduğunu, mutlaka E.C.A marka manometreli bir basınç ayar vanası alıp, takarak cihazı o şekilde çalıştırmamızı öneriyor.
Çevremizde hiç basınç ayar vanası kullanılmadığı halde, piyasa malı kombiler çatır çatır çalışırken, bizim gerçek kombimizin plaka eşanjörü bozuluyor.10 bar şebeke basıncına uygun olduğu söylenen cihazı, 3 bar basınç ayar vanasıyla kullanmamız isteniyor.
Garantisi devam ettiği halde, arızalı parçanın ancak ücreti mukabilinde değiştirileceği ifade ediliyor. Bu problem çözüm bekliyor.Alarko'ya hiç yakıştıramadım.& |