ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Anadolu Bank

ANADOLUBANK Hayat Sigortası Diye Para İstiyor! candan35  [13 Aralık 2007, 09:00]
05.12.2006 tarihinde, Anadolubank Hatay şubesinden konut kredisi aldım. O günden bu yana taksitlerimi aksatmadan düzenli olarak ödemekteyim. Benim ve benim gibi diğer şahısların bankalarda yapılan işlemler ve imzalatılan belgelerin hepsini tek tek okuyup anlayacak zamanımız olmuyor. Zaten okusak da hepsini anlamamız mümkün değil. Önümüze konulan sayısız belgeye imza attırılıyoruz.

Kredi evraklarını imzaladığım sırada bana ayrı bir hesap açılıyor, ismi de kmh kredi hesabı (yıllık faizi çok yüksek aman dikkat edin). İmzalıyorum diğer evrakları imzaladığım gibi. Hesap hakkında hiç bir bilgim yok. Ama 1 sene sonra bunun ne olduğunu öğreniyorum. Hem de %200 küsür faizle para ödeyerek.

Açılan hesaptan bilgim dışında 50 YTL para kullanılıyor ve bu miktar 1 sene sonra 180 YTL ye ulaşıyor. Banka bunu ödemem gerektiğini, hatta ihtar çekeceklerini bildiriyor. Ne olduğunu soruyorum, dask ücreti diyor. Yatırdığımı söylüyorum ve bankaya belgelerimle beraber yüz yüze görüşmeye gidiyorum.

Dask değil, hayat sigortası olduğunu öğreniyorum. Trajikomik bir durum. Banka görevlileri durumdan bihaber. Evrak incelenmeden müşteri aranıp yanlış bilgi veriliyor.^^

Arkadaşına Gönder

Anadolu Bank
31.12.2007

Sayın Ayşe Candan;

Öncelikli olarak Bankamıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Bankamızın Kredi tahsis şartlarına göre konut kredilerinde Hayat, Dask ve Konut poliçelerinin yapılması zorunludur. KMH hesabınızdan çekilen tutar Kredi kullanan kişinin vefat etmesi durumunda Kredi borcunun Sigorta Şirketi tarafından ödenmesini sağlayan Hayat sigortasına aittir. Konutun alım satım işlemleri sırasında yapılması gereken binanın deprem riskine karşı Devlet tarafından zorunlu yaptırılan Dask poliçeniz kredi kullanımızdan sonra yapılmıştır. Sizin Hayat sigortası için yatırdığınız tutarın bir kısmı Dask poliçesinin tahsilatı için çekildiğinden Hayat poliçenizin eksik kalan kısmı KMH hesabınızdan kapatılmıştır.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,