329581 |

| HSBC Uçak Bileti Vaadiyle Harcamaya Teşvik Ediyor!
nuriba1905
[19 Temmuz 2008, 09:00]
3 yılı aşkın bir süredir, Hsbc Bankası'yla çalışıyordum. Bana 9 Haziran 2008 tarihinde, banka tarafından bir mail geldi. Bu mail da 6-15 Haziran tarihleri arasında, kartımla 100 YTL'lik bir alışveriş yaptığımda yurtiçi gidiş dönüş uçak bileti verileceği taahhüt edildi. Bende bu mailin üstüne, bankayı arayıp durumu onaylattım. Sonraki süreçte, ben 100 YTL daha normalde yapmayacağım bir alışveriş yaptım.
Sonuç; bana ne haber geldi ne başka bir şey. Aradım bankayı ve durumu anlattım. Size döneceğiz dediler ama dönmediler. Ben bir daha aradım ve oradaki müşteri temsilcisi bana o biletlerin kazananlarının çekilişle belirlendiğini söyledi. Halbuki mailde öyle bir söz geçmiyor.
Bende böyle bir durumda kalınca ve kendimi dalga geçiliyormuş gibi hissedince, bankanın tüm kartlarını iptal ettim ve Banka Denetleme Kurulu başta olmak üzere ,avukatım dahil olmak üzere her yere başvurdum. Size diyeceğim, bu banka acaba kaç bin kişiye aynı şekilde 100 YTL fazla harcama yaptırdı? Ne kadar kazandı?
Bu harcamaları yapanların kaç tanesine uçak bileti verildi? İnsanları çeşitli kampanya kisvesi altında, onların sırtından para kazanmak ve onları suiistimal etmek, bu kadar kolay olmamalı. Bankanın adı ne kadar büyük olursa olsun, hiçbir şeye güvenmemek gerektiğini bir kez daha anladım.& |