ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC Kart Aidatını İade Etsin burcakozkaya  [26 Temmuz 2008, 09:00]
Kredi kartı kullanıcısıyım. Mayıs 2008'de 35 YTL'lik yıllık kart bedeli yansımıştır. "Yıllık üyelik kart ücreti yasal değildir. Bu konu Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin, bankaların müşterilerinden "kart ücreti" tahsil edemeyeceği yönünde verdiği karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emsal kararın yayınlanmasının ardından bankalar, müşterilerinden kredi kartı ücreti talep edemeyecek.
Zonguldak Tüketici Hakem Heyeti'nin verdiği, "kredi kart ücreti"nin alınmamasına ilişkin kararın iptalini görüşen Yargıtay, davacı bankayı haksız buldu.

Bir bankadan aldığı kredi kartının, yıllık ücreti olan 30 YTL'nin tüketici haklarına aykırı olduğu iddiasıyla, Zonguldak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran H. A. Tüm kredi kartı kullananları ilgilendiren emsal bir kararın çıkmasını sağladı. "

Kart ücretimin iadesi ile ilgili 2 kez Müşteri Hizmetleri'ni arayıp talepte bulundum. Bunun sonucu sanal kartımın 1,5 YTL'lik ücreti iptal edildi ancak 35 YTL hala iade edilmedi.

Bir kere de bankanın internet sitesinden talep doldurdum ancak bu konuda dönen bile olmadı. Avantajlı müşteri olarak gözükmekteyim ancak ben bu konuda bir avantaj göremiyorum.

Kartımın üyelik aidatının iadesini, eğer yapılmayacaksa kartımın iptalini istiyorum.^^

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
27.07.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik mail aracılığı ile gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.