243894 |

| HSBC Kesintilerin İadesini Yapmalı
Akmen
[31 Aralık 2007, 14:06]
Geçmiş yıllarda yüksek kart üyelik ücreti alan tüm kredi kartlarımı sırasıyla iptal ettirdim. Bu ayki ekstremde de geçen yıl 30 YTL olarak tahsil edilen üyelik ücretinin bu yıl 40 YTL olarak tahsil edildiğini gördüm. Yani %33 zam.
Her ay 3 YTL x 12 ay = 36 YTL hesap işletim ücreti kesiliyor. (buna nasıl olsa internette eft işlemlerinden para alınmıyor diye katlanıyordum. O da şimdi ücretli oldu. ) Takiben, geçen yıl ev telefon numaram yok diye kredi vermeyen ve aksatan Hsbc bu yıl geçte olsa kredime onay verdi.
Hadımköy şubesine gidip resmi bordroyu verdim. Bir de imza sirküleri istediler. Bundan dolayı da en erken takip eden iş günü kullanabileceğimi bildirdiler. Bunun resmi bir bordro olduğunu, Ssk sitesine girilip kontrol edilebileceğini, %100 resmi çalışan bir şirkette çalışan birisi olduğumu belirttim.
Ayrıca Hsbc'nin lütfettiği bu krediyi de kullanmayacağımı belirttim. (geçen yıl bilindik bir banka sırf Ssk sitesinden bordromu kontrol edip, hiçbir evrak almadan kredi vermişti. Zaten krediyi yine oradan kullanacağım)
Bana 12.500 YTL kart limiti, 4.400 YTL kredili hesap limiti veren banka 6.000 YTL için ekstradan imza sirküleri istiyor ve en 2 defa daha bankaya gidip-gelmemi bekliyor. Benim zamanım inanın o bankada çalışan ve burunlarından kıl aldırmayan insanlardan daha değerlidir.
Birde bugün internet şubesini kontrol ettiğimde kartımı platin olarak bir üst sınıfa aktardıklarını gördüm. Daha üst grup, daha fazla üyelik ücreti demek. Bu kartı da kabul etmeyeceğim. Zaten alışverişlerde verdiğiniz nakit para oranları da diğer banklardan düşük. Genelde bankalar üye iş yerlerinde en az %1 oranında nakit para verirken, sizde genelde %0, 5.
Yani kartınızı iptal ettirmek için yeterince neden var. Şayet bankanızın müşteri ile çalışma şartlarında herhangi bir değişiklik olmaz ise en kısa sürede (en fazla 3-4 ay olur) bankanızdaki tüm hesaplarımı kapatıp, kredi kartımı iptal ettireceğim. ^^ |