ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC'den Kredi Komedisi objektifzoom  [02 Ocak 2008, 09:00]
Bankanıza Eylül ayında müracaat ederek kredi kartı talebinde bulundum. Bankanız tarafından adıma 5521...*** numaralı ve 6.000 YTL limitli platinum kartım gönderildi. Öncelikle bankanızı tercih etmemin sebebi bankanız şubesinde aşırı yoğunluğun olmayışı ve eşimden dostumdan duyduğum kadarıyla sistemli ve ciddi çalışmanızdı.

Bu sebepten bankanızla çalışmak istedim. Ayrıca halen Akbank, Yapı Kredi, Koçbank ve Finansbank ile çalışmaktayım. Bunları size neden açıklama ihtiyacı duyduğumu birazdan dile getireceğim.

Bankanızla yukarıda da belirttiğim gibi 1,5-2 ay gibi kısa bir çalışma sürem oldu. 17.12.2007 tarihinde bankanız Sivas şubesine giderek bayram kampanyanız dahilinde 6. 000 YTL ve 18 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanmak üzere evraklarımı tamamlayarak müracaatta bulundum.

Ancak kredimin onaylanmadığını öğrendim. Sebebini sorduğumda inanın çok şaşırdım. Bankanızdan kredi kullandırılmama sebebi başka bir bankada kredimin olması imiş.

Madem ki başka bankalardan kredi kullanmış olmamdan dolayı kredi kullandırmıyorsunuz, başka bankaların kredi kartını kullandığım için kredi kartı da vermeseydiniz. Bu nasıl mantık anlamış değilim.

Bir diğer husus; bana tahsis ettiğiniz kartın limiti 6.000 YTL ve benim de sizden talep ettiğim kredi miktarı 6.000 YTL ve 18 ay vadeli idi. Kusura bakmayın, ben serbest muhasebecilik ile iştigal ettiğimden her günüm rakamlarla ve hesap kitapla geçmekte.

Yukarıda da arz ettiğim gibi 6.000 YTL kredi kartını adıma tahsis ettiniz. Varsayalım ki 6. 000 YTL'lik bir alışveriş yaptım ve bu alışverişi 12 ay taksitlendirdik. Aylık ödemesi ne kadar olacak? 500 YTL, öyle değil mi?

6.000 YTL kredi ve 18 ay vade, 1, 29 faizden aylık ödemesi yaklaşık 390 YTL dersek, sizce hangisinin ödeme koşulu daha mantıklı, güvenilir, daha risksiz olurdu? Ya benim hesapla kitapla aram yok yada dünyanın yerel bankası olduğunu vurgulayan sizlerin.

Uzun lafın kısası sizlerden ricam şu: 6.000 YTL'lik kredi kartı verdiğiniz ve 6.000 YTL kredi kullandırmadığınız beni, yukarıda bahsettiğim, yıllardır sorunsuz çalıştığım bankalardan sormanız.

Ticari ilişkiler karşılıklı güven ve iyi niyet olduğu takdirde yürüyeceğinden, 6.000 YTL'lik krediyi şahsıma riskli bulup kullandırmayan bankanızın 6. 000 YTL'lik kredi kartı da (bankanız için) riskli olmalı. Kullanmakta olduğum kredi kartımın da derhal iptal edilmesini saygılarımla arz ederim.^^

Arkadaşına Gönder

02.01.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra detay bilgi verilmiş ve gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.
MÜŞTERİ İLETİŞİM BÖLÜMÜ

02.01.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.