246216 |

| HSBC Kredi Kartından Kurtulmak İstiyorum
neziheyurtoglu
[09 Ocak 2008, 09:00]
Uzun zamandır kullanmadığım Hsbc kredi kartımı ve ona bağlı bulunan kızımın ek kartına gelen haksız kart ücreti dolayısı ile iptal ettirmek için Hsbc Ümitköy/Ankara şubesine gittim. Benimle gayet güzel ilgilendiler ve kredi kartı kullanım ücretini bana iade ettiler.
Neden alırsın bu ücreti ve madem aldın neden iade edersin anlamam. Anladığım kadarıyla herkese aynı şeyi yapıyorlar. Hiç samimi değil. Neyse banka şubesinde bana telefon bankacılığı ile kart iptalini gerçekleştirebileceğimi, kart iptal işleminin şubeden gerçekleştirilmediğini belirttiler.
Eve dönüp telefon ile Hsbc telefon bankacılığını aradım ve talebimi dile getirdim. Bana 2-4 iş günü içerisinde geri dönüş yapılacağı bilgisi verildi. Anlayacağınız yine kartımı iptal ettiremedim. Sonunda beklenen telefon geldi. Verilen bir faks numarasına faks çekmem gerektiği ifade edildi. Sebep olarak da bankanın işlem prosedürünün bu şekilde olduğu ifade edildi.
Ne gariptir ki bundan 2 ay önce damadım aynı şekilde telefon bankacılığını kullanarak Hsbc advantage kredi kartını (benimki ile aynı kart) iptal ettirmek istedi ve onun kartını iptal ettiler. İmzaladığım sözleşmenin hiçbir yerinde kredi kartı iptal işleminin prosedürü faks ile olacaktır diye bir ifade yok.
Gösterilen gerekçe gereği, bu kart iptali işlemi resmi işlem olarak algılanıyormuş. Merak ediyorum telefon bankacılığı ile gerçekleştirilen eft, havale vs. İşlemleri için faks istemezler ama bu işlem için isterler neden acaba? Onlar resmi işlem değil mi?
Bir imza ile adresime gönderilen kredi kartını almak bu kadar kolayken iptal ettirmek neden bu kadar zor? Ben en doğal hakkım olan kartımı iptal ettirme işlemini yapmak istiyorum. ^^ |