254263 |

| HSBC Kredi Kartımı Neden İptal Etti?
ACU
[26 Ocak 2008, 09:00]
Çarşıkart olarak alışverişe başladığım, yıllarca kullandığım daha sonra HSBC bünyesine geçen kartımla birçok alışverişler yaptıktan sonra düzenli şekilde ödeme yapıyordum. Fakat askerlik görevi icabı birkaç ay ertelenen borcumu 2005-06 yılında çıkan kanundan yararlanarak taksitlendirdim.
1-2 ay sonrasında askerlik görevim bitti ve maddi durumum düzeldiği için 12 ay taksitlendirdiğim borcumu 2 taksitte ödedim. Bunun üzerine kartımın iptal olduğunu öğrendim ve bankaya başvurdum, kara listeye alındığımı ve bir daha kart alamayacağımı söylediler.
12 ay taksitlendirdiğim borcu 2 ayda ödediğim ve kanundan yararlandığım için böyle bir ceza almışım. Yıllarca hiç problem yaşamadığım kartımı elimden aldılar.
Şimdi başka bir banka hesabımı kullanıyorum, durumum güzel ve ödemeler gayet iyi gidiyor. HSBC sürekli haber amaçlı mailler gönderiyor, sanki hala onlarla çalışıyormuşum gibi. Mail göndereceğinize geçmiş hesaplarımı iyice bir inceleyin de problemin sadece son aylardaki askerlik hizmetimden kaynaklandığını görün. Buna rağmen askerden gelir gelmez nasıl bir davranış gösterdiğimi ve borcumun tamamını nasıl ödediğimi anlarsınız.
İyi niyetime karşılık olarak kredi kartımın aynı limit ve şartlarda, yani gold kart olarak şahsıma iadesi halinde alışverişlerime ve ödemelerime devam etmeyi düşünüyorum. % |