255346 |

| HSBC'ye İptal Ettirdiğim Kart İçin Sonradan Belirtilen Borç!
ogretmen1010
[30 Ocak 2008, 09:00]
Eylül ayında kredi kartımın borcunu ödedikten sonra çağrı merkezini arayarak kartımın borcunun olmadığını teyit ettikten sonra iptalini istedim. Görüştüğüm müşteri temsilcisi bana kartımın herhangi borcu olmadığını ve iptal talebimi aldığı söyledi ve beni arayacaklarını söyledi. Ben de o andan sonra kartımı imha ettim ve aranmayı bekledim tabii o günden sonrada kartımı hiç kullanmadım.
Aradan neredeyse 4 ay geçtikten sonra Ocak ayında beni bankadan aradılar. Kartımın 250 YTL borcu olduğunu ve bana aylarlardır ödeme yapmadığımı söylediler. Problem de o günden sonra başladı. Şöyle ki ben kartın tüm borcunu ödediğim ve müşteri temsilcisi bana bunu teyit ettiği halde, aynı zamanda iptal edilmesini istediğim halde bana borç çıkartıyorlar.
Tüm bunların yanında bana sormadan kartıma sigorta yapılmış olduğunu öğrendim ve ayrıca iptal talebi olan karta kullanım aidatı yansıtılması da cabası. Ben kartın borcu olmadığı için doğal olarak ödeme yapmadım ve bundan dolayı da olmayan borcun olmayan faizini ödememi istiyorlar.
Ayrıca kartımı iptal etmek için bana ulaşamayan banka alacağı için bana nasılsa çok kolayca ulaşıyor. Ben bankaya defalarca durumu anlatmaya çalıştım ama avukat tehditlerinden başka bir sonuç alamadım. 1 aydan fazladır durumun incelendiğini ama benim asgari tutarı yatırmam gerektiğini söylüyorlar. Bense asgari tutarı ödemekle borcu kabullenmiş olacağımı düşünüyorum ve ödemek istemiyorum.
Şimdi sonuç olarak benim kartımın borcunun olmadığı konuşma kaydının bulunmasını, durumun incelenmesini, bana yansıtılan bu borcun ayrıntılı dökümünü, kartın iptalini ve sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyorum. Haklı olduğum bu konuda da hakkımı sonuna kadar arayacağımın bilinmesini istiyorum. % |