261905 |

| HSBC Kredi Başvurularını Ağırdan Alıyor
hsbmtl
[14 Şubat 2008, 09:00]
04.02.2008 tarihinde internet üzerinden Hsbc Bankası'na kredi talebinde bulundum. Web sayfalarında başvurumun en geç 4 iş günü içinde sonuçlanacağı bilgisi verilmekteydi. Başvurumu yaptıktan sonra bekleme başladım. 4. İş günü sonunda 08.02.2008 de bankadan ses seda çıkmayınca müşteri hizmetleri hattını aradım.
Başvurumun 06.02.2008 tarihinde işleme alındığını, şu anda incelemede olduğunu ve beklememi rica ettiler. Beklemeye başladım. 06.02.2008 tarihi itibariyle 4. İş günü de sona erince 12.02.2008 salı günü müşteri hizmetlerini tekrar aradım.
Başvurumun incelenmekte olduğu cevabını aldım. İlgili şubeyi aradım. Oradan müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Başvurumu hızlandıracaklarını, en kısa sürede cevap vereceklerini ilettiler. Bu gün saat 13:30 civarında tekrar aradım.
Başvurumu yaptığımın tam 7. Günü idi. Bana verilen cevap aynıydı; "başvurunuz inceleniyor, konuyla ilgili tarafınıza bilgi verilecek". Tam 7 gündür incelendiğini ve bir türlü cevap alamadığımı ilettiğimde ise ilgili birimin çok yoğun olduğunu, yoğunluktan dolayı bu durumun kaynaklandığı bilgisi verildi.
Hsbc gibi bir banka yerine getiremeyeceği sözleri niye verir? Biriminizin yoğun olup olmaması müşterilerinizi neden ilgilendirsin? Müşteriler aldıkları hizmetin kalitesine bakıp bankanızı ona göre değerlendirirler. Hiçbir müşteri şirketin yoğun olup olmaması ile ilgilenmez.
Bir kampanya yürütürken yoğunluk olabileceği ihtimalini de göz önüne alarak kampanya kurgusu yapılmalı.^^ |