269018 |

| HSBC Ek Kart Talebimin 1 Aydır Sonuçlanmaması!
PLASTİK38
[05 Mart 2008, 09:00]
7 Şubat 2008 tarihinde aktif bir şekilde kredi kartı kullanıcısı olduğum HSBC Bankası arayarak annem için ek kart talebinde bulundum. Talebi ilk ilettiğimde 10 gün içinde ek kartımın ulaşacağını bildirdiler. Bugün 3 Mart 2008, yaklaşık 1 ay geçti, ilgili bankadan ne beni arayıp bilgilendirme yaptılar ne de ek kartı yolladılar.
İlk başvurudan 15 gün kadar sonra HSBC'yi arayıp ek kart talebime ne olduğunu sorduğumda hem çağrı merkezi hem de müşteri memnuniyeti bölümü ile görüştüm. Yaklaşık 1 hafta içinde kartın elime ulaşacağı söylendi. Bugün son aramamdan 15 gün geçti, yine ek kart yok ortada.
Yine bankayı ben aradım ne oldu diye sormak için. Yine hem çağrı merkezi hem de müşteri memnuniyeti bölümüyle görüştüm. Yine cevaplar aynı, bir atlama bir vurdumduymazlık olduğunu düşünüyorum. Bu konuya hassasiyet gösterecek bir yetkiliye bu konuyu özellikle iletmek istiyorum. Ancak, görüştüğüm kişilerden yetkili bir isim almam mümkün olamadı.
İnanılmaz ama hala ek kartımı bekliyorum. Sanmayın ki asıl kart hamili olarak ödeme performansımda bir sorun var, veya limitim yetersiz. Hiçbiri değil; ödeme performansım çok düzgün kartım Platinium kart. Ama, 1 aydır ek kart bekliyorum. Sorun nerede çıktı, ne oldu, niye hep ben arayıp peşine düştüm sorunun da bankam bilgilendirme yapmak için bana ulaşmadı.
Bir başka sorun da, yine HSBC'de yaşadım. Yine HSBC kredi kartımdan Turkcell faturamın otomatik olarak ödenmesi için HSBC'ye talimat verdim. 25 ocak 2008'de Turkcell cep telefonuma verdiğim talimatın uygulamaya geçtiğini bildirir bir mesaj gönderdi. İlk faturam 05.02.2008 tarihindeydi.
Ben faturamın otomatik olarak ödeneceğini düşünürken Turkcell'den yine cebime faturamın ödenmediğine dair mesaj geldi. Ben de gidip Turkcell abone merkezinden faturamı ödedim. Sonra araştırmalarım sonucu ortaya çıktı ki, HSBC kredi kartımdan otomatik ödemeyi gerçekleştirmiş ancak Turkcell'e iletmemiş. Dolayısıyla ödeme zamanında yapıldığı halde Turkcell faturam gecikmeye girdi.
Yani ben, HSBC'den kaynaklanan hata nedeniyle mükerrer ödemiş oldum Turkcell faturamı. Bu durumu da kendi araştırmalarımla ortaya çıkardım. HSBC her iki sorun içinde hiçbir geri bildirim veya özür girişiminde bulunmadı.
Konuyu bilgilerinize üzülerek bildirir ve en kısa sürede ek kartıma kavuşmak ve Turkcell faturamın sorunsuz bir şekilde HSBC kredi kartımdan otomatik olarak ödenmesinin sağlanması için yardımlarınızı rica ederim. % |