271670 |

| HSBC'nin Haksız Olarak Aldığı Hesap İşletim Ücreti!
asklepion
[12 Mart 2008, 09:00]
2008 Şubat ayında HSBC'den konut kredisi kullandım. Elime bir ödeme planı verdiler ve ödemelerinizi her ayın 12'sine kadar bu hesap numarasına yapacaksınız dendi. Ben de Mart ayının 7'sinde ilk taksitimi yatırmak için, HSBC'nin Büyükçekmece şubesine gittim.
Veznedarın bozuk parası olmadığı için 5 YTL fazla yatırmak zorunda kaldım. Daha sonra hesabımı kontrol ettiğimde hesabımdan 3.75 YTL hesap işletim ücreti adı altında para kesintisi yapıldığını ve bundan sonra her ay yapılacağı hususunda not düşüldüğünü fark ettim.
Bankayı aradım “bir yanlışlık olmalı ben borçluyum, kredi çektim, her ay ödeyeceğim para belli, verdiğiniz numaraya borcumu ödeyeceğim hem de hesap işlettiğiniz için ayda ayrıyetten 3,75 YTL para ödeyeceğim, bu bankaya para ödemenin daha ekonomik bir yolu var mı, böyle bir saçmalık olur mu” dedim.
Biz tüketiciler bu sömürme vergileriyle, sorma ver paralarıyla daha ne kadar sesimizi çıkartmadan ödemeye devam edeceğiz? Bu ülkede bunlara dur diyecek birileri yok mu? Es kaza ben o memura tam borcum olan parayı yatırsaydım, benden eksik yatırdığım için de faiz alırlarmış biliyor musunuz? Pes doğrusu, hiçbir şey diyemiyorum, tek düşündüğüm böyle bir bankayla 6 sene nasıl çalışacağım.% |