ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC'den Düzensiz Ödeme Mağduriyeti canal  [10 Mayıs 2008, 09:00]
Üniversite öğrenciliği dönemimde edindiğim Hsbc kredi kartım, "düzensiz ödeme" sebebiyle, geçen Ekim ayında kullanıma 6 aylığına kapandı. Geçen süre içerisinde de işsizlik sebebiyle düzenli bir ödeme yapamadım.

Mart ayında yüklü bir ödeme yapmama rağmen kartım kullanıma açılmadığı gibi, bir 6 aylık kapanma sürecine daha sokuldu. Üzerime koyulan bu anlamsız uzunluktaki bloke sebebiyle şu anda bir iş ve düzenli gelir sahibi olmama rağmen diğer bankalardan kredi ve kredi kartı alamıyorum. Bu işin birinci boyutu.

Olayın diğer boyutu ise şöyle: Geçtiğimiz hafta bu durumu çözmek için Hsbc telefon bankacılığını arayarak hangi şartlar altında bu blokenin kaldırılabileceğini sordum.

telefondaki yetkili, öncelikle asgari tutar olan 90 YTL'yi yatırmamı, daha sonra blokenin kaldırılması için başvuru yapabileceğimi bildirdi. Ertesi gün kartıma 100 YTL yatırdım. Fakat yatırmamın arkasından tekrar aradığım Hsbc yetkilisi (başka bir hanım) bana şu cevabı verdi:

Kartınızın üzerindeki blokenin kaldırılması için önce tüm borcunuzu yatırmalısınız. Tüm borcu yatırdıktan 6 ay sonra da kartın blokesinin kaldırılmasını talep edebilirsiniz!
Bana daha önce farklı bir yönlendirme uygulandığını, mağdur durumda olduğumu, Hsbc hakkındaki tüm olumlu düşüncelerimin yok olduğunu söylediğimde ise aldığım karşılık soğuk bir "Şikayet dilekçesi verin" cevabı oldu.

Verdiğim şikayet dilekçesine günlerdir cevap verilmemesi de işin tuz biberi oldu.

Anlamsız ve çok uzun blokeler koyarak müsterisini mağdur durumda bırakan ve müşteri memnuniyetini hiç düşünmeden "Bizde böyle" tarzı bir tavır ortaya koyan Hsbc'den şikayetçiyim.^^

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
12.05.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik mail araciligi ile gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.