335632 |

| HSBC'den Uçak Bileti Kampanyası Hezimeti
TanyeriA
[30 Temmuz 2008, 09:00]
Mayıs-Haziran gibi talep etmediğim halde Hsbc Bankası bana bir Visa Card göndermişti. Haziran'da cebime Hsbc Bankasından bir sms geldi. Yazanı şuan tam hatırlayamamakla beraber genel hatları ile şu şekildeydi; "Haziran ayı içerisinde yeni gönderdiğimiz kart ile 100YTL lik alışveriş yaptığınızda yurt içi gidiş dönüş uçak bileti kazanacaksınız".
İlk başta inanmamıştım; fakat bankayı arayıp müşteri hizmetleri ile görüştüğümde, kart bilgilerim vb kontrol edildikten sonra durumun bir şaka olmadığı ve 100YTL lik alışverişimize karşın Temmuz 2009'a kadar geçerli olacak yurt içi gidiş dönüş açık uçak biletenin gönderileceği müşteri hizmetleri görevlisi tarafından açıklandı.
100YTL lik alışverişimi de yaptım o ay. Ardından bir sms daha geldi. "Uçak biletiniz 8 Temmuz tarihinde yollanacaktır" deniyordu. Buraya kadar her şey normal ve güzel gibi görünüyor.
Sorunum şu; bankadan uçak biletinin gönderildiği sms'i geldi fakat bugün itibari ile 28Temmuz olmasına rağmen bilet elime ulaşmadı. Bize gönderilecek biletin (formun) doldurulup, 31 Temmuz'a kadar geri fakslanması gerektiği bildirilmişti.
Yüzlerce defa bankayı aradım. Adres bilgilerimiz yanlış olduğundan Kuryenet'in ulaşamadığı söylendi fakat şöyle bir durum var ki 15-16 senedir aynı adreste yaşamaktayım. İstemediğim halde kredi kartının bana gönderilmesinde adresimde sorun yaşanmıyor da bilet gönderileceğinde mi hatalı adres oluyor?
Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde bilgilerimi bana onaylattı. Adresler tamamen sistemlerinde doğru kayıtlı idi. Kuryenet'i aradık. Kuryenet, “adres yanlış yazılmış” diyor. Tamam o zaman benim adresim şu, bu adrese gönderin dediğimde ise “başka adrese gönderemeyiz” deniyor.
Bankaya geri gönderin dediğimde ise 1 ay elimde tutmam gerekiyor, sonra geri gönderebilirim deniyor.
1 ay sonra bankaya geri gönderdiklerinde, benim uçak bileti için bankaya formu doldurup, geri göndermem için verilen süre geçmiş olacak. Banka ile yüzlerce defa bu konu hakkında görüştüm.
“Adresiniz bizde şu olarak kayıtlı, doğru mudur” deniliyor. Doğru, peki o zaman bu adrese gönderi yapıyorum dememe rağmen halen elime ulaşmış değil.
İstenilmeyen bir kartın bana gönderilmesinde adresim doğru olurken, kampanya dahilinde bir ürünün belli bir tarih içerisinde elime ulaşması gerekirken neden adresim yanlış oluyor?^^ |