ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC'de Değiştirilen Kredi Faizi ozturk7151  [25 Eylül 2008, 09:00]
Hsbc Denizli şubesinden ev almak için Eylül ayı içerisinde 50.000 YTL 72 ay ödemeli kredi başvurusunda bulundum. Kredi için yaptığım görüşmede kredi masrafının 1.750 YTL olduğu ve aylık geri ödemesinin 1.123 YTL olduğu belirtildi.

Hsbc gibi bir bankanın verdiği bilgiyi değiştirmeyeceğini umarak kredi başvurusunda bulundum. Ancak 23 Eylül 2008 tarihinde kredi işlemleri için Marmaris şubesine gittiğimde kredi faiz oranının 1.50'ye ve aylık ödemelerin 1.140 YTL'ye çıkarıldığını gördüm.

Denizli şubesi ile yaptığım görüşmede masrafların fazla çıktığı ve belirttikleri masrafa göre işlem yapabilmeleri için 1.50'den işlem yapmaları gerektiklerini söylediler. Masrafın daha önceki görüşmemizden sonra neden arttığını sorduğumda yaşımdan dolayı sigorta masraflarının arttığını belirttiler. Benim anlayamadığım nokta ilk görüşmelerimizde benim kimlik fotokopim ellerindeydi yani benim yaşımı biliyorlardı.

Bir bankanın müşterisi ile anlaştığı faiz oranını değiştirdiğini müşterisine bildirmesi gerekmez mi? Bildirmez çünkü biliyorlar ki kredi başvurusu yaptıktan sonra vazgeçerseniz ekspertiz ücretini ödemeniz gerekiyor.

Ben Hsbc gibi bir bankadan böyle bir davranış beklemezdim. En azından benim bilgim olmadan faiz oranını arttırmalarını hiç ummazdım.

Bu durumda ne yaptım dersiniz, mecburen krediyi aldım. Çünkü ev sahibi ile 23 Eylül 2008 tarihinde ödeme yapacağıma dair anlaşmıştım. Ama şunu da tüm içtenliğimle söylemek istiyorum Hsbc'nin bu davranışını tüm çevreme söyleyeceğim ve onların bu banka ile çalışmamaları konusunda uyaracağım.

Arkadaşına Gönder

07.11.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajına yönelik mail aracılığı ile gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrıca müşterimiz ile talepleri hakkında irtibatımız devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.
MÜŞTERİ İLETİŞİM BÖLÜMÜ

06.11.2008 ozturk7151 Şikayetimle ilgili hala bir cevap alamadım.ne zaman bana geri döneceğinizi merak ediyorum...

25.09.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik mail aracılığı ile gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.