ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC Yanlış Yatan Paranın İadesi Nazliozlembulut  [27 Eylül 2008, 09:00]
11.09.2008 tarihinde Fortis kredi kartı ödemem için çıktığımda Hsbc kızıltoprak atm'sinden yanlışlıkla Fortis kredi kartı numaramı tuşlayarak nakit olarak 1800 YTL ödeme yaptım. Atm fişi çıktığında yanlış banka kredi kartı numarası ile yanlış bankanın atm sinden ödeme yaptığımı anladım.

Derhal atm'nin bulunduğu şubeye girip konuyu ilgili kişilere anlattım. Kendilerine ödeme yaparken Fortis kredi kartı numaramı kullandığımı ve yanlış yapılan bu ödemenin tarafıma iade edilmesini rica ettim. Banka görevlileri telefon bankacılığına yönlendirdiler ve aradım. Aynı günün akşamı tekrar telefon bankacılığına bildirimi tekrarladım.

4 iş günü içinde geri dönüleceğini ve bildirim yapılacağını şuan incelemede olduğunu söylediler. 4. gün telefon bankacılığını 2. kere aradığımda farklı farklı cevaplarla karşılaştım. En son tekrar incelemede olduğunu söyleyerek kapattılar.

17.09.2008 tarihinde öğleden sonra bana geri dönüş yaptılar. " en yakın Hsbc şubesinden ibraname doldurmam gerektiğini söylediler.18.09.2008 sabahı Maltepe Hsbc giderek durumu ilgili kişiye anlattım 1 dilekçe ve 1 ibraname doldurup fakslanmasını rica ettim. İşin kötü tarafı şube bu evrakları nereye fakslayacağını bilmiyordu.

telefon bankacılığından öğrenip kendilerine bildirmemi istediler, şube içinden telefon bankacılığını arayıp faks numarasını istedim. telefon bankacılığındaki yetkili faks numarasını bilmediğini, şubenin destek hattını arayarak bu numarayı alabileceğini söylediler şube yetkilisi faks numarasını destek hattında alarak faksladı akşamüzeri telefon bankacılığını faksın değerlendirmeye alınıp, alınmadığını öğrenmek için aradığımda faksın ulaşmadığını söylediler.

Ertesi gün tekrar aramamı söylediler. Ertesi gün aradığımda da eline geçmediğini söylediler. Artık isyan ettim ve bir numara verdiler tekrar Maltepe Hsbc'ye gittim verilen numaraya bankada duran evrakları tekrar fakslattım.

22.09.2008 tekrar telefon bankacılığını aradığımda sonuç almayı beklerken aynı cevabı aldım incelemede bu cevaptan sonra tekrar aradığımda incelemede olduğunu söylediler. 23.09.2008 günü yine aradım ve sonuçlanmadı 24.09.2009 aradığımda tamam dendi.

Kredi kartınıza geçtik dediler telefon bankacılığındaki görüşmelerimde memnuniyetsizliğimi dile getirdim. Bu şikayete cevap veren kişi aynı kart numarası ile başka biri adına kredi kartı olduğunu söyledi. Bankaların kredi kartı numara başlangıçları farklıdır. Hsbc 11 senelik müşterisini kaybettirdi en kısa sürede bütün hesaplarımı kapatıp, kredi kartımı iptal edeceğim.

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
29.09.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik mail aracılığı ile gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.