363174 |

| Arabam.com Tanı Tanıyabilirsen Kandırmaca mı
roadmonsterboy
[24 Eylül 2008, 09:00]
Malumunuz Arabam.com da 3 hafta önce bir yarışma başladı başta her şey süper ve yarışma zevkliydi. Fakat şimdilerde bakıyorum ki işler çok değişmiş.3. haftanın sonunda bakıldığında kurallar ilan edilmeksizin değiştirildi. Her doğru cevap 150 puan, her yanlış -100 puan, ip ucu -50 puan, buraya kadar her şey normal.
Bu sitede ilan edilen kurallar ve yarışma biçiminde her gün yalnızca 100 doğru cevap hakkı olduğu yazmıyor. Resim değiştirme sayısında bir limit yazmıyor. Fakat birden bire günde 100 doğru cevap sınırı geldi. Buda güze fakat adil değil, 100 doğru cevabı her gün bir hafta boyunca verdiğimizi düşünelim, puan nedir sizce? Hepsini yanlışsız tahmin ettiğimizi düşünüyoruz ve hesap ortada.
Tanınan doğru hakkı 100 x 7 (haftadaki gün sayısı)= 700 yani haftada ancak 700 doğru cevap, peki skor ne olur o zaman? 700 x 150 = 105. 000 yani yapılabilecek maksimum puan 105, tabiiki bu son uygulanan kurallarla, birde tolerans tanınmış, arkadaşını davet et, üye olan her arkadaş başına 100 puan veriliyor, bu tamamen arkasına sığınılabilecek puan bahaneleri için bir kural.
3. hafta yani 22.09.2008 pazartesi tarihli birincinin puanına bakalım, 218.200 puan, bu birinci arkadaşın hiç yanlışsız hafta boyu topladığı puan 105.000, 218.200-105. 000=113.200, peki bu 113.200 puan nereden geldi? Arkadaş davet ederek mi? Yani bu arkadaşımız 1132 kişiyi davet edip üye olmasını sağlamış, sizce mantıklı mı? Yoksa yarışmacılara çifte standart mı uygulanıyor.
Tabiî ki de değil, Arabam. com'un bu yaptığının adını gelin siz koyun, laptop ödül hayaliyle yarışan yarışmacılara yazık diyorum. Bu yarışmacılara bende dahildim, taki bugüne kadar, Arabam. com'u bu davranış dan dolayı kutluyorum. |