ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Alman Hastanesi

ALMAN HASTANESİ'nde Sorularım Cevapları Yerine Ülkemizin Sağlık Sorunlarını dinledim nizamoguz  [14 Eylül 2007, 09:00]
Alman Hastanesi'ne, müdavim hekimim orada olduğu için yıllardır giderim ve hekimimden son derece de memnunum. Hastane de iyiydi. Buraya gelirken huzurla gelebiliyordum.
Son olarak farklı bir şikâyetim için eski bilgilerime dayanarak kardiyoloji bölümünden 11 Eylül 2006 günü saat 14.30'a randevu aldım. Randevu verilen 11 Eylül 2006 günü 13.45 sularında hastaneye gittim. Kamuda görev yaptığımı ve randevumu hatırlatarak gerekli işlemler için evraklarımı verdim.

"Gerek yok, doğrudan kardiyoloji bölümüne gidiniz, işlemleriniz orada yapılacaktır" şeklinde bir nezaket yönlendirmesi ile ve bir personel eşliğinde merkez resepsiyondan ayrıldım. Durum böyle değilmiş. Bir yanlışlık yaptıklarını söylediler ve tekrar merkez resepsiyona göndermek istediler.

Sonunda bu sorunu benim önerimle bir şekilde aştık. Oldukça bozuk bir düzen içinde bulunan resepsiyon hizmetleri ile personelin tutumu ve iç çekişmeleri maalesef parmak ısırtacak durumda. Ancak işin en güzel yanı doktor muayenesinde şekillendi.
Doktorun odasına girdim, elimdeki geçmiş tahlillerimi ve sonuçlarımı anlatmaya çalıştım.

Bir süre notlar alan doktorumuza derdimi anlatırken bir anda kendimi Türkiye'nin sağlık sorunlarını dinler halde buldum. Doktorumu konuya getirmek ve sağlık sorunumu tartışmak için oldukça mücadele ettim ancak çok fazla bir fayda verdiğini söyleyemem.
Sonuçta alelusul bir muayene oldum ve zorlayarak ta olsa aklımda kalan sorularıma yetersiz cevaplar aldım.
sürekli kendini öven bir hekime Türkiye'nin sağlık sorunlarını tartışma platformunun hastaya belli bir bedelle ayrılan süre olmadığının hatırlatılması ve uygulatılması gerek. Hasta daha fazla bilgi almak ve sonuçlarına göre hareket etmek üzere bütçesinden fedakârlık ederek buraya gelmiştir ve öncelikli olarak bu şekilde değerlendirilerek sorunu ile ilgili tüm bilgiler kendisine aktarılmalıdır çünkü sorunu sonuçta yaşayacak olan hastadır.
Kuşkusuz ilgili hekim, saygı duyulacak bir hekimdir ve kuşkusuz değer gördüğü için buradadır, ama bana ayrılan sürede benim sorunum ön planda olmalı ve tartışılmalıdır.
Sonuçta geçmişteki güvenim kökten sarsıldı.
Hastane el değiştirdikten sonra "çok değişti" diyen dostlarıma hak verdim. Bu hastane çok değişti. Ortada bir gösteriş kaldı, ama memnuniyet kavramı rafa kalktı. Çok değer verdiğim doktorum burada, buraya tekrar gideceğim, ama sadece doktoruma gideceğim, hastane sadece doktorumun beni muayene ettiği yer olarak kalacak.^^

Arkadaşına Gönder