Nur sonuçtan hiç memnun değil

Bayrampaşa Devlet Hastanesi Hastane Randevu Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve İletişim Şikayeti

24 Nisan 2024 23:39

24.04.2024 tarihinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi birinci kat EMG doktoru N***** V*****'ın 11.00'daki randevumuz vardı. Hastaneye vardığımızda barkod almak üzere gittiğimiz bankodaki danışmanlar, bizi bir üst kata kağıdı kaşeletmek için yönlendirdi. Yukarı çıktığımızda oradaki çalışan, beklememizi söyledi ve biz yaklaşık 25 dakika yanlış odanın önünde bekledik. Daha sonra sorduğumuzda, bize EMG yerine EEG anladıklarını ve bu yüzden alt kata inmemiz gerektiğini belirttiler. Aşağıya inerek, bizi yukarı yönlendiren kişiden barkod alıp doktorun yanına gittik. İçeride hasta olmasından dolayı yaklaşık 10 dakika kapıda bekledik ve 11.35-11.40 civarında doktorun yanına girebildik. İçeri girdiğimiz andan itibaren doktorun üslubu ve tavrı oldukça olumsuzdu. Elimdeki kağıt, barkod ve kimliği her uzattığımda 'Ne yapıyorsun sen? Bu ne şimdi? Niçin geldin?' gibi tepkiler aldım. Daha sonra 'Çık odadan, saat ikiden sonra bakarım' diyerek odadan çıkarmaya çalıştı. Ben odadan çıkarken sessiz kaldım; ancak arkamdan söylenince, elimdeki barkod ve kağıdı çöpe attım. Buna karşılık bana gülerek 'Atabilirsin, terbiyesizsin' dedi. Ben de 'Sağlıklıyım ve hiçbir hastaya böyle davranmıyorum, hatta bu suratla bile karşılamıyorum' dedim. Bunun üzerine 'Sen sağlıkçı olsaydın böyle davranmazdın' yanıtını verdi. Ben de 'Ben sağlıkçı olduğum ve doğruyu bildiğim için bu, size olan tepkim' dedim. Doktor tekrar 'Sen sağlıkçı değil, arsızsın' dedi. Ben bir yoğun bakım hemşiresiyim. Çoğu hastalarımız palyatif bakımda ve çoğuyla iletişim kuramıyoruz, konuşamıyoruz bile. Buna rağmen ben ve diğer ekip arkadaşlarım, bilinci açık olmayan hastalara dahi şefkatle yaklaşıyoruz. Hasta yakınlarına da aynı özeni gösteriyoruz. Bugün muayene ettiremediğim annem gibi, başkalarının çocukları da bu tür üsluplar ve rahat tavırlar yüzünden muayene olamıyor olabilir. Siz, geliştirdiğiniz akademiyle birlikte insanlığınızı kaybetmişsiniz. Sabrı ve tahammülü tükenmiş hiçbir doktorun bu mesleği yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu, egonuzla ya da kıdeminizin verdiği içi boş özgüvenle yapılabilecek bir meslek değil. Umarım bu durumun geri dönüşü size de olur.

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi Hastane Randevu Sürecinde Yaşanan Sorunlar

23 Mayıs 2024 14:54